Η Αγία Τριάδα του Παναιτωλικού – Ρουσκουσέδα, Ουαρντά, Μαρκόφσκι

FACE JOINSPORTS: Η Αγία Τριάδα του Παναιτωλικού – Ρουσκουσέδα, Ουαρντά, Μαρκόφσκι

Οι Σεμπάστιαν Ρουσκουσέδα, Αμρ Ουαρντά και Μάρκο Μαρκόφσκι ήταν ό, τι καλύτερο παρουσίασε ο Παναιτωλικός στο ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το JOINSPORTS σας αναλύει το παιχνίδι του καθενός. Τι δίνει στην ομάδα, πόσα λεπτά έχουν αγωνιστεί, ποια είναι η παραγωγικότητα και των τριών ποδοσφαιριστών…

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

panaitolikos-statistika

Τα στατιστικά του Παναιτωλικού

Ο Παναιτωλικός τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η συγκομιδή του είναι 11 βαθμοί. Έχει πετύχει 13 γκολ έχει δεχθεί 21 και έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Σε αυτές τις 10 αγωνιστικές έχει σημειώσει 94 τελικές προσπάθειες και σκοράρει ένα γκολ ανά 7.2 τελικές προσπάθειες, το οποίο σημαίνει ότι για να κερδίσει οριακά ένα ματς χρειάζεται να δημιουργήσει καταστάσεις κλασικών ευκαιριών τουλάχιστον 7 φορές, ενώ για να κλειδώσει ένα ματς θα πρέπει να σημειώσει στη στατιστική του κάτι λιγότερο από 15 τελικές προσπάθειες στο στόχο. Οι 425 πάσες και τα 353 λάθη τεκμηριώνουν την άποψη ότι το passing game του Παναιτωλικού δεν είναι και το καλύτερο στη Σούπερ Λιγκ. Επίσης ένα πρόβλημα σημαντικό είναι οι 38 κίτρινες κάρτες που έχουν δεχθεί σε δέκα αγώνες, ήτοι 3,8 κίτρινες κάρτες ανά αγώνα.

rusculleda-statistika

«Ρούσκου», ο πασέρ!

Δεν είναι ο παίκτης που περιμένει ο Γιάννης Μαντζουράκης να πάρει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Είναι περισσότερο πασέρ και δημιουργός, Δουλεύει μέσα στο γήπεδο όχι για τον εαυτό του, αλλά για τους συμπαίκτες του. Αυτό το μαρτυρούν οι 30 πάσες. Δεν είναι πρώτος στην κατηγορία. Αυτός που ηγείται είναι ο Γρηγόρης Μάκος με 44 πάσες. Ο Αργεντινός έχει τα λιγότερα λάθη σε σχέση με τους συμπαίκτες του που αγωνίζονται σε θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή. Συγκεκριμένα, μετρά μόλις 18 λάθη. Επίσης έχει τρία κλεψίματα. Εκεί που είναι αρνητικός είναι τα φάουλ. Περισσότερα έχει κάνει (10) παρά έχει κερδίσει (7). Παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά του είναι καλά, έχει αγωνιστεί πολύ λίγο, μόλις 358 καθαρά αγωνιστικά λεπτά.

warda-statistika

Ουαρντά, ο διεισδυτικός

Ο Αιγύπτιος εξτρέμ του Παναιτωλικού είναι περισσότερο υπέρ της ατομικής προσπάθειας παρά της πάσας. Προτιμά να παίξει παιχνίδι ένας εναντίον ενός, να συγκλίνει προς τα μέσα και με αντίθετο πόδι να σουτάρει, παρά να ψάξει για την κατάλληλη τελική πάσα, αλλά μερικές φορές την κουράζει την μπάλα. Στην κατηγορία με τις τελικές προσπάθειες είναι τρίτος με 11 και έχει πετύχει μόλις 1 γκολ. Δύο σουτ έχουν καταλήξει στο στόχο, έξι εκτός στόχου και έχει πάρει και τρεις κεφαλιές. Έχει κάνει επτά παραπάνω πάσες από τον «Ρούσκου» αλλά έχει παραπάνω λεπτά συμμετοχής από τον Αργεντινό. Συγκεκριμένα, έχει 592 καθαρά αγωνιστικά λεπτά.

markovski-statistika

Μαρκόφσκι, ο εκτελεστής

Είναι ο επιθετικός που θα ήθελε να έχει το κάθε «δεκάρι» μπροστά του. Για φανταστείτε στον Παναιτωλικό δίδυμο Μαρτίνες – Μαρκόφσκι τι πάρτι θα είχε στηθεί στο Αγρίνιο και όχι μόνο. Ο Σέρβος φορ, δεν είναι ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες. Ηγείται ο Κάπελ με 13, ακολουθεί ο Μαρκόφσκι με 12, αλλά είναι πολύ εύστοχος, 1 γκολ ανά 2,4 τελικές προσπάθειες, το οποίο σημαίνει ότι ένα αμυντικό λάθος συγχωρείται δεύτερο όχι. Βέβαια, στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ δεν συγχώρησε ούτε το ένα, αφού στη μόνη φάση που ο Μιχαήλ άφησε… λάσκα τον πρώτο σκόρερ του Παναιτωλικού το πλήρωσαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Σουτάρα με το αριστερό και…game over. Μάλιστα από τις 12 τελικές οι 7 είναι στο στόχο, μόνο μία δεν έχει βρει τον επιθυμητό στόχο και έχει πάρει τέσσερις κεφαλιές. Ο Μαρκόφσκι είναι ο παίκτης που έχει αγωνιστεί περισσότερο από κάθε άλλον. Συγκεκριμένα, μετρά 871 λεπτά συμμετοχής, ένα λεπτό παραπάνω από τον Κάπελ με 870 λεπτά συμμετοχής.http://www.joinsports.gr/