Η ΑΕΚ επέστρεψε!

FOOTBALL LEAGUE / PLAY OFF / ÁÅÊ - ÇÑÁÊËÇÓ

Δύο χρόνια ταλαιπωρίας και περιπέτειας έλαβαν τέλος για την ΑΕΚ! Κόντρα στον εξαιρετικό Ηρακλή, η Ένωση «σφράγισε» την επιστροφή εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας 1-0. Σκόρερ ο Ανάκογλου.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Η ΑΕΚ είναι και πάλι στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Δέλλα, σε ακόμη ένα παιχνίδι μπορεί να μην ήταν χορταστική, όμως η δουλειά έγινε και πάλι. Ο πολύ καλός Ηρακλής «λύγισε» από το γκολ του Ανάκογλου και η «Ένωση» κλείδωσε την επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα με σκορ 1-0.

Προβληματική εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα του Παπαδόπουλου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ελαφρώς βελτιωμένοι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ανάκογλου να εκμεταλλεύεται ένα απ’ τα ελάχιστα λάθη της αντίπαλης άμυνας και να ανοίγει το σκορ στο 59’. Ο Γηραιός δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες για θετικό αποτέλεσμα, όμως στο φινάλε έμεινε από δυνάμεις.

Την επόμενη (7η) αγωνιστική με την οποία ξεκινάει και ο δεύτερος γύρος της διαδικασίας, η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Κόρινθο για το ματς με την Παναχαϊκή, ενώ ο Ηρακλής παίζει στο «Καυταντζόγλειο» με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η βαθμολογία (6 αγώνες)

1. ΑΕΚ 25
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 10
4. Λάρισα 9
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3

Το ματς:
Αδικημένος θα πρέπει να νιώθει ο Ηρακλής από την διατήρηση του 0-0 στο πρώτο 20λεπτο. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η «Ένωση», απ’ την μεριά της, μπλόκαρε από το πρέσινγκ των αντιπάλων της και δεν μπορούσε με τίποτα να αναπτυχθεί σωστά και να απειλήσει τον Χουάντερσον, που είχε ρόλο θεατή, σε αντίθεση με τον Ηλία Βούρα.

inner

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανεβάσει κάπως τις γραμμές της και να βγάλει τους φιλοξενούμενους από την περιοχή της, όμως το επιθετικό πρόβλημα δεν λύθηκε. Με εξαίρεση κάποιες σέντρες του Σοϊλέδη, αλλά και το πείσμα των Αραβίδη και Πλατέλλα, η ομάδα του Δέλλα συνέχισε να μην «ενοχλεί» ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αντίθετα, οι παίκτες του Παπαδόπουλου έβγαζαν με σαφώς μεγαλύτερη άνεση τελικές προσπάθειες. Το ημίχρονο έκλεισε με το ματς να «ανοίγει» ξανά, όμως καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κούνησε τα δίχτυα.

Όπως ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο, έτσι συνέχισε και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Ηρακλής. Ο Πασάς πέταξε μεγάλη ευκαιρία στο 49’, με τον Γηραιό να συνεχίζει να πατάει καλύτερα και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να επιτεθεί. Από την μεριά τους, οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν αποτελέσματα αφού τα συνεχή λάθη τις «έκοβαν» άδοξα. Σε ένα σημείο όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ανασταλτικά, έγινε λάθος εκτίμηση από τον Κυριακίδη και ο Ανάκογλου δεν χαρίστηκε (59’). Με έξυπνο σουτ και την μπάλα να κοντράρει, ο μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» άνοιξε το σκορ αλλάζοντας το μομέντουμ της ομάδας του.

inner

Οι «κιτρινόμαυροι» έγινα πιο δραστήριοι μετά το γκολ, όμως ο Ηρακλής δεν παρασύρθηκε. Η ομάδα του Παπαδόπουλου συνέχισε να εφαρμόζει άριστα το πλάνο της και «πέταξε» μεγάλη ευκαιρία με τον Λουκίνα (69’). Το ίδιο έκαναν και οι γηπεδούχοι, που τους βόλεψε το ανοιχτό γήπεδο, όμως ο Πλατέλλας δεν τελείωσε το παιχνίδι την μπάλα άουτ με κεφαλιά μπροστά σε κενή εστία (73’). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε στα μέτρα της ΑΕΚ, που ανέβασε τις γραμμές της περιόρισε τους αντιπάλους της, που δεν μπόρεσαν τελικά να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς έμειναν και από δυνάμεις στο φινάλε.

Οι συνθέσεις:

AEK (Tραϊανός Δέλλας): Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61’ Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79’ Ζόριτς), Αραβίδης (86′ Κορδέρο)

Στον πάγκο: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Φαγέ, Κρισάντους

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (84′ Αγγελούδης), Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης (67’ Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης (67’ Ρομάνο), Λουκίνας, Πασάς

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καρασαλίδης, ,Σιατραβάνης, Βαλεριάνος

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

sport-fm.gr