Η απάντηση Κουρουμπλή στον Κ.Καραγκούνη για την επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου

195d540b6eaed9aae12aedf5a52dc05b

Απάντηση στην από 8/5/2015 Ερώτηση, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής  κ.Καραγκούνης Κωνσταντίνος, αναφορικά με το ζήτημα των απλήρωτων εφημεριών στο Νοσοκομείο Αγρινίου, έδωσε με έγγραφό του, ο Υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με το ως άνω έγγραφο, ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι, τόσο το Υπουργείο όσο και η 6η ΥΠΕ, έχοντας προβεί στην έγκριση των απαραίτητων τροποποιήσεων των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, έχουν πράξει τα δέοντα για την πληρωμή, μετακυλώντας έτσι  την ευθύνη στις οικονομικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων  για την περαιτέρω έκδοση των σχετικών ενταλμάτων και την αποστολή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Όσον αφορά στις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015, το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτές έχουν αποπληρωθεί από το ΓΝ Αιτωλοακαρνανίας. Η πληρωμή, ωστόσο, αυτή αφορά μόνο στους ιατρούς του Νοσοκομείου και όχι στο λοιπό, μη ιατρικό προσωπικό, το οποίο έχει επίσης προβεί σε επίσχεση εργασίας για απλήρωτες εφημερίες όχι μόνο από την αρχή  του έτους αλλά και από το Δεκέμβριο του 2014.

Δεδομένης της σημασίας του Νοσοκομείου, όχι μόνο για την πόλη του Αγρινίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει συνολικά το ως άνω πρόβλημα που απορυθμίζει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

H  Ερώτηση του Βουλευτή

ΠΡΟΣ:

Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: Επίσχεση  εργασίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου , ύστερα από την απόφαση των ειδικευόμενων ιατρών να προχωρήσουν από σήμερα, 8/5/2015, σε επίσχεση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου για τις εφημερίες του έτους 2015. Την ίδια πρόθεση εκδήλωσαν και οι γιατροί με ειδικότητα για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία κάλυψη των ασθενών στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών -και όχι μόνο.

Δεδομένης της σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, όχι μόνο για την πόλη του Αγρινίου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή,

 

Ο κ. υπουργός ερωτάται:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει το Υπουργείο να προβεί άμεσα, και συγκεκριμένα πότε πρόκειται να  πληρωθούν οι οφειλόμενες προς τους γιατρούς εφημερίες, προκειμένου να δοθεί λύση στο ως άνω ζήτημα που έχει προκύψει, και που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Καραγκούνης