Η εφαρμογή που ανταμείβει τους χρήστες ανάλογα με τα βήματα που κάνουν

Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να βρει κίνητρα για να γυμναστεί και να εντάξει το περπάτημα στην καθημερινότητά του, αλλά αυτή η εφαρμογή υπόσχεται να το κάνει λίγο πιο εύκολο μέσω της ανταμοιβής.

Το σκεπτικό της εφαρμογής Sweatcoin είναι αυτή η ανταμοιβή να δίνεται με κάθε βήμα που κάνει κάποιος. Μετρά τα βήματα που κάνει ο χρήστης και το επιβεβαιώνει με ένα «πολύπλοκο λογισμικό» για να είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι δεν εξαπατούν την εφαρμογή. Στη συνέχεια τους ανταμείβει με ψηφιακά νομίσματα που ονομάζονται «sweatcoins» και τα οποία μπορούν να εξαγοραστούν σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής πώλησης, αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ανταμοιβές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δυνατότητα για αγορά αθλητικών παπουτσιών ή και μαθήματα γυμναστικής.

Την εφαρμογή Sweatcoin μπορούν να «κατεβάσουν», προς το παρόν, οι χρήστες του App Store στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά προγραμματίζεται σύντομα η επέκτασή του, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε μια παρόμοια εφαρμογή σε άλλες χώρες σύντομα.Για κάθε 1.000 βήματα η εφαρμογή προσφέρει 1 ψηφιακό νόμισμα και ουσιαστικά ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν 5.000-10.000 βήματα ημερησίως. Προς το παρόν το Sweatcoin είναι διαθέσιμο μόνο στο AppStore, ενώ ετοιμάζεται και για Android συσκευές. Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι χρήστες, αν περπατούν τακτικά, μπορούν να συλλέξουν αρκετά νομίσματα για να κάνουν κάποια αγορά από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τις απομιμήσεις, οι δημιουργοί της εφαρμογής αναφέρουν ότι έχουν μεγάλη πίστη στο λογισμικό τους το οποίο δεν μπορεί να εξαπατηθεί από τους χρήστες όπως μπορεί να γίνει με άλλες εφαρμογές. Κάνει κατά κάποιον τρόπο επαλήθευση των κινήσεων και του σημείου στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης ο οποίος την έχει θέσει σε λειτουργία.

Πηγή: newsbeast.gr