Η ζωγράφος Αλέκα Παππά, στο Αgriniotimes.gr

unnamed-28

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η έκθεση ζωγραφικής της Αλέκας Παππά και της Γ. Τσιλιμπώκου – Παπαχρήστου «Γη και ύδωρ» στην Δημοτική Αγορά Αγρινίου (πλατεία Δημάδη). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2016 με καθημερινό ωράριο λειτουργίας (πλην Δευτέρας) από τις 10:00 έως τις 13:30 και από τις 18:00 έως τις 21:oo.

Η ζωγράφος  Αλέκα Παππά, μιλώντας  στο Αgriniotimes.gr και στη Φωτεινή  Σπυροπούλου  είπε, μεταξύ άλλων και  τα εξής:”Ή σχέση μου με την ζωγραφική ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Θυμάμαι  ότι από το  δημοτικό σχολείο , στο μάθημα των καλλιτεχνικών πριν καν μιλήσει ο δάσκαλος φώναζα: ”να ζωγραφίσω εγώ”.

‘Eτσι ξεκίνησα και μετά από λίγα χρόνια ήρθε το πρώτο έργο μου: “Οι πέτρες” όπου το έχω  σε κάθε έκθεση μου.

Μέντορας κ δάσκαλος μου ήταν ο ζωγράφος Κώστας Παπαντωνίου τον οποίο  ευχαριστώ για όσα με δίδαξε. Η πρώτη ατομική μου έκθεση, έγινε στην Κέρκυρα  το 1983 την οποία  θυμάμαι σαν να ναι χθες.

Μετέπειτα ήρθαν και  οι υπόλοιπες σε διάφορα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Αθήνα.

Η επιλογή των θεμάτων των έργων είναι καθαρά δική μου. Επέλεξα έργα που  να δείχνουν τον τόπο μας,  την ομορφιά του, γι αυτό τον λόγο δεν βάζω και τίτλους στα  έργα μου διότι ο κόσμος καταλαβαίνει .Τώρα  ετοιμάζω καινούργιους πίνακες κι αυτή την φορά δεν θα είναι σε ξύλο αλλά σε γυαλί και τσίγκο και  θα απεικονίζουν, την μεγάλη μ αγάπη  για την ΓΗ … Ο τίτλος ,της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από εμένα και την φίλη μου  ζωγράφο, Γ.Τσιλιμπώκου.