Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Αμφιλοχίας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή & την Αναγέννηση

Αρχικά, θέλουμε να χαιρετήσουμε τους 6438 συμπολίτες μας που νίκησαν τον φόβο και βροντοφώναξαν με την ψήφο τους ΟΧΙ δίνοντας του έτσι το συντριπτικό ποσοστό των 56,57% στο Δήμο Αμφιλοχίας απαντώντας έτσι στα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία που εκπορεύονταν από διάφορα κέντρα μέσα και έξω από την χώρα.

Από την ημέρα που η βουλή ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος όλα αυτά τα κέντρα συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ -μεγάλα και μικρά της διαπλοκής, της αρπαχτής και της ρεμούλας- εξαπέλυσαν επίθεση τρομοκρατίας και εκφοβισμού ενάντια στον λαό που δεν είχε ξαναγίνει εν καιρώ ειρήνης ,για να λυγίσουν και να υποτάξουν το φρόνημα των πολιτών ώστε να ψηφίσουν ναι στα σχέδια της υποταγής .
Αυτό το μεγαλειώδες ΟΧΙ έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι, ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών τους, έσπευσαν να συνταχθούν με το μνημονιακό τόξο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Κι εδώ είναι αναγκαίο να αναφερθούμε και στην στάση του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Αποστόλη Κοιμήση που στο ΔΣ της ΚΕΔΕ πριν το δημοψήφισμα πρότεινε ότι «οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος… Θέση μας είναι το ΝΑΙ στην Ευρώπη. ΌΧΙ στο ψευτοδίλημμα του ΝΑΙ-ΟΧΙ στη συμφωνία». Φυσικά δεν τον κρίνουμε για την άποψη που διατύπωσε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αλλά για το θεσμικό του ατόπημα ζητώντας από τους δήμους να διακόψουν το δημοψήφισμα!!!

Ο λαός όμως με το βροντερό του ΟΧΙ – όπως και άλλες ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας – τους χάλασε τα σχέδια και έδωσε δύναμη στην κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί από καλύτερη θέση με την ηγεσία της Ε.Ε. και να διεκδικήσει την βιωσιμότητα του χρέους καθώς και να λάβει τα επενδυτικά κεφάλαια που δικαιούται η χώρα μας ώστε να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ώστε να βγούμε από αυτήν την άσχημη οικονομική και κοινωνική κατάσταση αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα της ανεργίας, της διαφθοράς, των τραγικών ελλείψεων στην υγεία ,στην παιδεία κλπ Ο λαός με αυτό το βροντερό ΟΧΙ ζητάει κοινωνική δικαιοσύνη ,να πληρώσουν οι έχοντες τον πλούτο και όχι τα φτωχά λαϊκά στρώματα , να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης και βέβαια να μπει τάξη στα ΜΜΕ που αρκετά από αυτά ενώ χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες δεν παίζουν τον ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης ως όφειλαν αλλά είναι απλά παπαγαλάκια των συμφερόντων που υπηρετούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Τσούκας Ευάγγελος
Μπεκατώρος Κωνσταντίνος
Μυλωνάς Αντρέας

e-maistros.gr