Η «Λέστερ του Βάλτου» γράφει ιστορία!

ao-floriadas

Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια από τη μέρα που ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Φλωριάδας, για να βάλει χρυσό μελάνι στην πένα που γράφει την ιστορία της
Σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομικά περίοδο, που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πλήττεται, ομάδες μικρού βεληνεκούς κάνουν που και που το ξεπέταγμα τους
Η Φλωριάδα αποτελεί τέτοιου είδους ομάδα!Με μια φτωχή πορεία, πρώτα στην ΕΠΣ Αιτωλ/νίας και στη συνέχεια στην ΕΠΣ Άρτας και με αρκετές παύσεις της δραστηριοποίησης της, ήταν πάντα άφαντη στο τοπικό ποδοσφαιρικό χάρτη.
Προβιβάστηκε στα «μεγάλα σαλόνια» για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρυσι. Φέτος διεκδικεί στα ίσα τον τίτλο του πρωταθλητή! Για οχτώ αγωνιστικές βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι να έρθει η ήττα στο ντέρμπι από τον Σκουφά Κομποτίου.
Η «Λέστερ του Βάλτου», είναι μέσα στο παιχνίδι και του δευτέρου στόχου της, αυτόν του κυπέλλου Άρτας, περιμένοντας τον παιχνίδι ημιτελικών με τον Σκουφά στις 28 Δεκεμβρίου.
Ομάδα που ουδέποτε είχε τις απαραίτητες υποδομές. Δεν διαθέτει ακαδημίες ώστε να προάγει το τοπικό αθλητισμό. Δεν είχε καν τη βοήθεια της πολιτείας, με παντελή έλλειψη χώρου γύμνασης και γηπέδου. Παρόλα αυτά χαρίζει φέτος χαρά στους ανθρώπους της και φυσικά σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους της περιοχής.
Το λόγο που η ομάδα έχει φτάσει τόσο ψηλά δεν θα τον αναφέρουμε γιατί τότε θα ήμασταν αναγκασμένοι να σταθούμε σε πρόσωπα. Οι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου θα αντιληφθούν πως κάτι τέτοιο θα χαλούσε το παραμύθι της σταχτοπούτας μας.
Ο ΑΟ Φλωριάδας πιθανότατα να αποτελεί άλλον έναν «διάττοντα αστέρα». Αυτό όμως δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη φετινή προσπάθεια. Ανεξάρτητα αν στεφθεί Πρωταθλήτρια ή Κυπελλούχος, άσχετα αν πετύχει το απροσδόκητο και προβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, η Φλωριάδα είναι η φετινή «πρώτη»!

e-maistros.gr