Η Μπέτις επιστρέφει!

225021

Άλλη μια εκπρόσωπο θα έχει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της επόμενης περιόδου η Ανδαλουσία, αφού η Μπέτις εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο από τη Σεγούντα, μετά από μόλις έναν χρόνο απουσίας.

Μόλις έναν χρόνο διήρκησε το… διάλλειμα της Μπέτις από τα «μεγάλα σαλόνια» της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι «βερδιμπλάνκος» νίκησαν 3-0 εντός έδρας την Αλκορκόν στο πλαίσιο της 40ης αγωνιστικής της Σεγούντα Ντιβιζιόν και εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδό τους, δύο στροφές πριν το φινάλε. Πλέον, χρειάζονται άλλη μια νίκη στα εναπομείναντα παιχνίδια με Τενερίφη και Σπόρτινγκ Χιχόν για να στεφθεί και πρωταθλήτρια της κατηγορίας.

Στο… πάρτι που στήθηκε στο «Estadio Benito Villamarin», μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ποιος άλλος; Ο Ρούμπεν Κάστρο. Ο Ισπανός επιθετικός και «πρώτο βιολί» της κατηγορίας άνοιξε το σκορ στο 21’ και διπλασίασε τα δικά του τέρματα, αλλά και της ομάδας του με πέναλτι στο 52’, φτάνοντας τα 32 γκολ σε 40 παιχνίδια! Μακράν ο MVP της φετινής περιόδου. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, που σκόραρε στο 65’ και έφτασε τα 19 προσωπικά τέρματα.

Έτσι, η Ανδαλουσία θα έχει την επόμενη σεζόν μια επιπλέον ομάδα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στην… παρέα της Σεβίλλης, της Μάλαγα και της Γρανάδα προστίθεται η Ρεάλ Μπέτις, η οποία, σημειωτέον, είναι η πρώτη ομάδα της περιοχής που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 1932-33! Το μότο «Ζήτω η Μπέτις, ακόμη κι αν χάνει» θα αναβιώσει ξανά, αφού μετά από έναν χρόνο θα αναβιώσουν τα ντέρμπι μίσους με τη Σεβίλλη!

sport-fm.gr