Η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο», στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων (24/6),

67f0cd9e-c787-47b9-9630-7394a93a6d9f

ecaaf39f-a3d7-4233-9dfe-371b226ae644

f0281d84-fef8-4a70-8865-91bd4e1c1116

 

Με μια μεγαλειώδη βραδιά στο Θέατρο Βράχων – Μελίνα Μερκούρη η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού ξεκίνησε το μαγευτικό της καλοκαιρινό ταξίδι που περιλαμβάνει πάνω από 20 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.  Παρουσία 2.500 και πλέον θεατών και υψηλών προσκεκλημένων, όπως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο θίασος που αποτελείται από 16 ηθοποιούς με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Πιατά, Τάσο Παλαντζίδη και Γιάννη Σιαμσιάρη, έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ θεατρικής τέχνης, ενώ η εκπληκτική μουσική υπόκρουση του Νίκου Πλατύραχου άπλωσε στο λόφο του Βύρωνα σπάνια ηχοχρώματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την έντονη βροχόπτωση στο φινάλε της παράστασης οι θεατές έμειναν «καρφωμένοι» στις κερκίδες καταχειροκροτώντας όλους τους συντελεστές του έργου.

Σημειώστε πως η «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» είναι μια   διαχρονική σάτιρα «φιλοσοφίας και φιλοσόφων» που έρχεται από το χθες και φτάνει στο μέλλον με μια αναγκαστική στάση στο παρόν.  Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία»! Είναι μια  θεατρική παράσταση που επιχειρεί να ερμηνεύσει  τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων  παθών μας, προσφέροντας αφειδώς γέλιο και θετική διάθεση σε όλους όσους την παρακολουθούν.

Την παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» των Μένανδρου και Λουκιανού, συνυπογράφουν οι Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και  Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός).

Χορογραφία: Έρση Πίττα.

Μουσική: Νίκος Πλατύραχος.

Σκηνικά και κοστούμια:  Χρήστος Ανδριόπουλος.

Φωτισμός: Τάκης Ποδαρόπουλος.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοι: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνη Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση.

Παραγωγή: Ανθός- Πειραϊκό Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης».

Την παράσταση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κωφοί και τυφλοί… Στην κυριολεξία!

Διερμηνεία νοηματικής: Στράτος Πατρινός.

Για τους τυφλούς, υπάρχει και ακουστική περιγραφή.

Η παράσταση «Η Ασπίς & το Συμπόσιο» Μένανδρου και Λουκιανού, επειδή ακριβώς είναι μοναδική, έχει την υποστήριξη και την αιγίδα των Ε.Ο.Τ., Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, Εξωτερικών και, φυσικά, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας και του Συνδέσμου Τυφλών Ελλάδας.

 

Ο κύκλος των παραστάσεων του Ιουνίου συνεχίζεται στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων στην Αιτωλοακαρνανία (24/6), στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών (26/6) και στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης (27 και 28/6).