Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας στη μάχη για περισσότερους δότες μυελού των οστών

Εμφάνιση φωτογραφία 2 (2).JPGΕμφάνιση φωτογραφία 1 (3).JPG

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Ευαισθητοποίηση πολιτών για την πρόληψη & προαγωγή της Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»,  την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Διοικητήριο Μεσολογγίου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για την μεγάλη κοινωνική σημασία της εγγραφής στα Αρχεία Δοτών Μυελού των Οστών. Ομιλητές μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα ήταν οι κ.κ Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΠΓΝΠ και διευθυντής ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή», Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γκιόκα, διευθύντρια Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Χριστίνα Καρακωνσταντή, λήπτρια μοσχεύματος από εθελοντή δότη μυελού των οστών, Ψυχογυιού Αθηνά, κοινωνική λειτουργός/εκπαιδευτικός ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Καραμπέτσου Χριστίνα και Ξάνθη Ιωάννα, από την ερευνητική ομάδα του ΚΕΔΜΟΠ.

Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, εξήρε την πρόοδο που γίνεται πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και τόνισε ότι η ΠΔΕ θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. «Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά μπορούμε ακόμα καλύτερα. Ήδη δεκάδες μηνύματα ευγνωμοσύνης φτάνουν στους δότες από τη μέρα που το πρώτο παιδί βρήκε συμβατό μόσχευμα μέσω των Αρχείων Εθελοντών Μυελού των Οστών. Δωρίζοντας μυελό των οστών δεν δωρίζουμε μόνο λίγα από τα αιμοποιητικά μας κύτταρα. Δωρίζουμε ζωή, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Αντιπεριφερειάρχης.