Η Π.Δ. Ε. τίμησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για την προσφορά στο Πατρινό Καρναβάλι

3d90e73f-b36c-4b3f-b406-a92081474bc7

 

Τιμητικό Έπαινο απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως αναγνώριση για τη σημαντική προσφορά του, καθώς για 34η συνεχή χρονιά φέτος, είχε την ευθύνη της Υγειονομικής και Διασωστικής κάλυψης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

Σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε κλιμάκιο του Σώματος και τον Έπαινο παρέλαβε η Αρχηγός Ανδριάνα Φιλοπούλου.

«Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών για άλλη μια φορά προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού 2016, παρέχοντας άμεση επί τόπου βοήθεια όπου απαιτείτο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με άσχημες καιρικές συνθήκες και πλήθος περιστατικών. Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που γνωρίζω πως προσέφεραν αυτές τις μέρες, αλλά και η συνολικότερη δράση του Σώματος στη περιοχή μας, ειδικά αν σκεφτούμε πως προσφέρεται εθελοντικά, τιμούν τους Εθελοντές Σαμαρείτες και η Περιφέρεια νιώθει ευγνωμοσύνη απέναντί τους και θα στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί τη συνεισφορά αυτή», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά του, η κυρία Φιλοπούλου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την Τιμητική Διάκριση και δήλωσε πως το Σώμα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και διάθεση για προσφορά.

Να αναφέρουμε πως εν όψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων του μεγαλύτερου πανελλαδικά πολιτιστικού θεσμού, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών, κατά τη «Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση» του Σαββάτου 12 Μαρτίου, στη «Μεγάλη Παρέλαση» της Κυριακής 13 Μαρτίου, καθώς και κατά την τελετή λήξης της διοργάνωσης το βράδυ της Κυριακής.

Συγκροτήθηκε δύναμη περίπου 130 Εθελοντών ανά ημέρα, κατανεμημένων σε όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών και με τη χρήση ασθενοφόρων οχημάτων και εξοπλισμού διάσωσης, αλλά και ναυαγοσωστικού σκάφους με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών κατά την τελετή λήξης.

Το Σώμα συγκρότησε επίσης πλήρη Υγειονομικό Σταθμό, στελεχωμένο από Εθελοντές Σαμαρείτες με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών, για τον καλύτερο συντονισμό του έργου των Εθελοντών και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.