Η συμφωνία πώλησης του ALPHA

alpha_400_300

Πολλά λέγονται και γράφονται για πώληση του ALPHA, ενώ τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ολοκληρώθηκαν διαδικασίες μεταβίβασης των μετοχών του.

Κατ’ αρχάς… κρατάτε μικρό καλάθι, αφού τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό. Βέβαια τους τελευταίους μήνες πράγματι υπήρξαν πολλές διαπραγματεύσεις του προέδρου του ALPHA, Δημήτρη Κοντομηνά, με αρκετούς επενδυτές, παλιούς αλλά και νέους. Οι επαφές του επιχειρηματία ξεκίνησαν πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και συνεχίστηκαν και μετά το πέρας αυτού, όταν το κανάλι της Κάντζας δεν ήταν ανάμεσα στους τέσσερις υπερθεματιστές. Άλλωστε ο σταθμός έχει εκπομπές και σειρές που σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις και όπως ήταν λογικό αρκετοί ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πρόγραμμα σε περίπτωση που στο κανάλι της Κάντζας έπεφτε «μαύρο».

Μετά όμως την απόφαση του ΣτΕ οι επαφές με τους επίδοξους «μνηστήρες» μπήκαν σε νέα βάση και δόθηκε προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις με έναν από τους προηγούμενους συνομιλητές που λέγεται μάλιστα ότι είχε «συμπορευτεί» με τον επιχειρηματία στη διαδικασία του διαγωνισμού, την τσέχικη εταιρεία «Emma Delta» που έχει αγοράσει 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, όμως, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο για να αποκτήσουν οι Τσέχοι το 25%-30% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού. Οι ίδιες αξιόπιστες πηγές σημειώνουν ότι έτσι θα δοθεί «ανάσα» στον ALPHA που μπορεί να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις σε αρκετό πρόγραμμά του, ιδιαίτερα σε αυτό του prime time, αλλά λόγω της ευρύτερης κρίσης στη διαφημιστική αγορά χρειάζεται περισσότερο «ζεστό χρήμα» στο ταμείο του για να συνεχίσει την αναπτυξιακή πολιτική του σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο…!

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν και μετά την επιστροφή του προέδρου του ALPHA, Δημήτρη Κοντομηνά, όπου βρίσκεται αυτή την περίοδο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση συνεργασίας και μέρος των μετοχών να περάσει στην τσέχικη εταιρεία, αλλά με το κανάλι της Κάντζας να παραμένει κυρίως… σε ελληνικά χέρια…!

newsit.gr