Η Φώφη Γεννηματά από το Αγρίνιο: «Το συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ»

Εμφάνιση IMG_7036.JPG

Εμφάνιση IMG_7039.JPG

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου η συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου του κινήματος.
Κεντρική εισηγήτρια είναι η Φώφη Γεννηματά ,ενώ παρεβρίσκονται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Δημ.Κωνσταντόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη από όλο τον νομό.
Στην εισαγωγική του τοπόθετηση ο γραμματέας της Ν.Ε κ.Χρ.Κωστακόπουλος εμφανίστηκε ανοιχτός αυτό το διάστημα να συζητηθούν τα πάντα (όνομα, σύμβολα,πρόσωπα για την αρχηγία )αρκεί ο διάλογος να είναι ειλικρινής και με στόχο να επανακτήσει το ΠΑΣΟΚ την σχέση του με κομμάτια της κοινωνίας τα οποία τα τελευταία χρόνια απομακρύνθηκαν από το Κίνημα και στράφηκαν και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.
Από την μεριά της η κ.Γεννηματά χαρακτήρισε το επερχόμενο συνέδριο ως την τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. «Ερχόμαστε μετά από μια βαριά ήττα. Η ήττα μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Οχι μόνο δεν πείσαμε, αλλά μάλλον απομακρύναμε τις νεότερες και πιο παραγωγικές γενιές. Οι πολίτες δεν μας έστειλαν στον πάγκο. Μας έστειλαν στα αποδυτήρια. Αν θα επανέλθουμε ανανεωμένοι, περισσότερο δυνατοί και ελκυστικοί ή θα φύγουμε τελείως από το γήπεδο θα εξαρτηθεί, κυρίως, από εμάς. Το πραγματικό ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα μεγάλο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Το ερώτημα είναι πώς και με ποιους μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανασυγκρότηση της μεγάλης, δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης.Αυτόν τον πολιτικό χώρο, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν, δεν μπορεί και δεν θα τον καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η στροφή στον ρεαλισμό που υποχρεώνεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον καθιστά κόμμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί δύναμη της σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Δεν ξέρω καν αν το θέλει>>σημείωσε χαρακτηριστικά

Σε οτι αφορά την υποψηφιότητά της για την αρχηγία σε δήλωσή της ανέφερε:<<Των προσωπικών ρόλων προέχει να διασφαλίσουμε και να δρομολογήσουμε μια ανοιχτή, δημοκρατική, αξιόπιστη διαδικασία συμμετοχής και έκφρασης των πολιτών που εξακολουθούν να προσβλέπουν στην πολιτική ενότητα του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Πολιτική ενότητα στη βάση μιας νέας αφήγησης που θα μας διαχωρίζει από Δεξιά, από Αριστερά και από τον κακό μας εαυτό. Χρειαζόμαστε αλλαγή παραδείγματος, τρόπο έκφρασης, καθημερινές πρακτικές, θετικά πρότυπα, επανάσταση στη σκέψη, αξιοπιστία. Να μιλήσουμε για τις τομές και ρήξεις που πρέπει να γίνουν στην παιδεία, στο κράτος πρόνοιας, στο παραγωγικό μοντέλο, στο κράτος που δεν αρκεί να είναι κανονικό αλλά και δίκαιο, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, συμφιλιωμένο με τον πολίτη, καινοτόμο το ίδιο και θα ενθαρρύνει ταυτόχρονα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα των νέων, με τους οποίους θα ξανασυναντηθούμε μόνον αν έχουμε να τους πούμε κάτι για το αύριο. Να μιλήσουμε για την Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε μετά την κρίση, τις αρχές και τις αξίες που θέλουμε να υπηρετήσουμε».