Η Google θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες από το 2017

550_334_518155

Η Google ανακοίνωσε ότι θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πριν από το τέλος του 2017, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε τεθεί το 2012.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αυξάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις του σε ηλιακή και αιολική ενέργεια και τώρα επιχειρεί μια τελική ώθηση για να επιτευχθεί ο στόχος του 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω επιπλέον αγορών.

Η σχετική πρωτοβουλία, που ονομάστηκε «Google Green», έχει ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Ξεκινώντας με την πρώτη αγορά αιολικών πάρκων 114 μεγαβάτ στην πολιτεία της Αϊόβα το 2010, η εταιρεία, με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι πλέον ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας, η Google καταναλώνει περίπου 2,6 γιγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2017, για κάθε μονάδα ενέργειας που καταναλώνουμε, θα αγοράζουμε το αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η Νέχα Πάλμερ, επικεφαλής ενεργειακής στρατηγικής του τμήματος παγκόσμιων υποδομών της Google.

Οι τεχνολογικοί ανταγωνιστές της Google έχουν παρόμοιους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενδεικτικά, η Apple από το 2015 λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός ΗΠΑ, και σε ποσοστό 87% για τις παγκόσμιες δραστηριότητες της.

Η Google ξεκίνησε ακολουθώντας τα βήματα της Apple, αλλά έφτασε πρώτη στον στόχο, καθιστώντας τα κέντρα δεδομένων τους 50% πιο αποτελεσματικά από το μέσο όρο της βιομηχανίας.

Η Google αναφέρει την πτώση των τιμών των έργων ηλιακής και αιολικής ενέργειας ως τον κύριο λόγο για την επιχειρηματική απόφαση, αν και η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας και η συμβολή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες.

naftemporiki.gr