Η Telegraph προτείνει 20 μαγικά νησιά! Δείτε ποια είναι ελληνικά!

xania_508_355

Με ένα εκτενέστατο δημοσίευμα η Telegraph παρουσιάζει “τα καλύτερα νησιά τηςΜεσογείου” συμπεριλαμβάνοντας την Σαντορίνη, την Κρήτη, τη Νάξο και άλλα ελληνικά νησιά.

Οι προτάσεις της Telegraph είναι… για όλα τα γούστα, αφού παρουσιάζει προτάσεις για οικογενειακές διακοπές, πολυτέλεια, ξεκούραση, ρομαντισμό, αλλά και… αχαλίνωτη διασκέδαση!

Στην κατηγορία παραλίες, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το νησί Φορμεντέρα που ανήκει στο συγκρότημα των Βαλεαρίδων, με τη Νάξο να παίρνει την δεύτερη θέση και την υποσημείωση πως το ελληνικό νησί έχει τις μεγαλύτερες παραλίες στις Κυκλάδες.

Όσο για την πολυτέλεια; Η Σαρδηνία είναι η νικήτρια με το νησί Καβλάλο που βρίσκεται στην Κορσική να παίρνει την δεύτερη θέση.

Η κατηγορία των ιδανικότερων προορισμών για οικογενειακές διακοπές έχει ξανά ελληνικό χρώμα, έστω κι αν η Κέρκυρα παίρνει την δεύτερη θέση πίσω από την Μαγιόρκα.

Καλύτερη επιλογή πολιτισμικά θεωρείται η Σικελία, με την Κύπρο να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ενώ όταν μιλάμε για ρομαντισμό, δεν είναι δυνατόν η Σαντορίνη να χάνει την πρωτιά!

Το μαγευτικό ελληνικό νησί καταλαμβάνει επάξια την πρώτη θέση, με το κείμενο να αναφέρει ότι η Σαντορίνη είναι ρομαντική στα όρια… του κλισέ ενώ φυσικά γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην θέα που κόβει την ανάσα αλλά και τα ανεπανάληπτα ηλιοβασιλέματα!

Η κατηγορία αυτή, ωστόσο, έχει αποκλειστικά γαλανόλευκο “χρώμα”, αφού την δεύτερη θέση παίρνει η Πάτμος, η οποία παρουσιάζεται ως ιδανικός προορισμός για ζευγάρια!

Επόμενη στάση; Διασκέδαση. Αλλά αχαλίνωτη διασκέδαση! Ίμπιζα στην πρώτη θέση και φυσικά στην δεύτερη η Μύκονος!

Ελληνική εκπροσώπηση έχουμε και στην κατηγορία… “value for money”, δηλαδή στην σύγκριση του κόστους με την ποιότητα. Πρώτη θέση για την Μάλτα και δεύτερη θέση για τηνΧίο!

Ταυτόχρονα, η Λευκάδα παίρνει την πρωτιά όσον αφορά στην καλύτερη επιλογή για water sports και ιστιοπλοϊα, με την Μινόρκα, το ισπανικό νησί της Μεσογείου που ανήκει στο συγκρότημα των Βαλεαρίδων, να την ακολουθεί.

“Γαλήνη και ησυχία” είναι μία ακόμη κατηγορία με ελληνική παρουσία, αφού η Κεφαλονιάπαρουσιάζεται ως η… καλύτερη εναλλακτική αν δεν προτιμήσετε το Βις που είναι νησί της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα.

\

Η Κρήτη, τέλος, χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη επιλογή για πεζοπορία, με την Κορσική να την ακολουθεί!

telegraph.co.uk

Eurokinissi