Ισχυρό μέτωπο φορέων και εκκλησίας κατά της μεταφοράς των Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα

Εμφάνιση IMG_7423.JPG

 

Η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου αυτοδιοίκησης (περιφερειακής και τοπικής);φορέων και εκκλησίας ενάντια στην σχεδιαζόμενη μεταφορά των πανεπιςττημιακών τμημάτων από την πρυτανεία των Πατρών φαίνεται να είναι το κορυφαίο αποτέλεσμα της σύσκεψης που ο συγκάλεσε απόψε (και βρίσκεται σε εξέλιξη ) στο Αγρίνιο , ο δήμαρχος κ.Γιώργος Παπαναστασίου.

Άλλωστε η παρουσία του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά μόνο συμβολικό λόγο δεν είχε.
Η συζήτησε ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημάρχου ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της λειτουργίας των τμημάτων από τη στιγμή της ίδρυσή τους προτείνοντας τη σύσταση ενός οργάνου που θα παρακολουθεί κάθε εξέλιξη γύρω από τα πανεπιστημιακά τμήματα ενώ θα παρουσιάσει τεκμηριωμένη πρόταση με στόχο την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους.
Ο κ.Παπαναστασίου δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση του υπουργού της Παιδείας ο οποίος στα αλλεπάλληλα αιτήματα του δημάρχου να τον συναντήσει , δεν ανταποκρίθηκε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης κ.κ Κοσμάς ο οποίος διερωτήθει γιατί ο λαός της Αιτωλοακαρνανία να αντιμετωπίζεται με τέτοια περιφρόνηση τονίζοντας ότι  η εκκλησία είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα ώστε να σταματήσει η υποτίμηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ενώσουμε τις καρδιές μας και να αντισταθούμε.
Ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση, αποφάσισε να ζητήσει να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με τη μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων, να στηριχθεί οικονομικά το Πανεπιστήμιο με πρόσθετη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να είναι λειτουργικά βιώσιμο και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που έχει σε όλες τις Σχολές και τα Τμήματά του, ιδιαίτερα δε αυτά στο Αγρίνιο». Στη συνέχεια υπήρξαν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι με τις διάφορες πολιτικές τους αποχρώσεις συμφώνησαν στην αναγκαιότητα του αγώνα.
Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας ,Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης ,ο αναπληρωτής δήμαρχος Μεσολογγίου κλπ .
Η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις φορέων και κλάδων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.