Κάθε παιχνίδι «τελικός»

ΑΡΘΡΟ: Κάθε παιχνίδι «τελικός»

 

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της χρονιάς, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, προ Μαντζουράκη και οι διοικούντες δεν περίμεναν πως τα πράγματα θα έφταναν σε αυτό το σημείο και πως το πλάνο της Ευρώπης θα πήγαινε στα σκουπίδια πριν καν συμπληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος.

Όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του ομιλούντος, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και τι επιχείρηση έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όπου για τον Παναιτωλικό ήταν παιχνίδι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βέβαια αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν, από το JOINSPORTS κάναμε τις αναλύσεις και δύο πράγματα κρατούν. Την εμφάνιση και το αποτέλεσμα.

Η επόμενη μέρα των «καναρινιών» δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας. Συγκεκριμένα έχει να ταξιδέψει στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ, μετά στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, έπειτα υποδέχεται τον Ατρόμητο και ο… Γολγοθάς ολοκληρώνεται στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό. Στο «Γ. Καραϊσκάκης« η έτερη ομάδα της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με πέντε γκολ, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μοιάζει να είναι ασταμάτητος.

Στα άλλα τρία παιχνίδια και οι τρεις ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς. Αρχης γενομένης από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Αστέρα για το πρωτάθλημα, ήρθε ισόπαλος 3-3 με τον Πανθρακικό στην Τούμπα και ενδιάμεσα ηττήθηκε από την Κρασνοντάρ εκτός έδρας για το Γιουρόπα Λιγκ. Από ήττα προέρχεται και η ΑΕΚ, από τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ και στόχος της ομάδας είναι να «τελειώνει» τα παιχνίδια μέσα στην έδρα της. Το μόνο… εύκολο (κανένα δεν είναι) παιχνίδι είναι αυτό με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός θα έχει ένα επιπλέον αβαντάζ τον κόσμο του, ο οποίος στο ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε το παρών και στήριξε την ομάδα.

Για τους Αγρινιώτες ένας τρόπος προσέγγισης υπάρχει, να βλέπει το κάθε ματς σα να μην υπάρχει αύριο. Να ξεχάσουν τι έγινε στις προηγούμενες αγωνιστικές και να αγνοήσουν τι γράφει ο βαθμολογικός πίνακας. Κάθε Κυριακή να σκέφτονται ότι έχουν μηδέν βαθμούς και ότι κάθε ματς είναι παιχνίδι ζωής και θανάτου.http://www.joinsports.gr/

Ο Θάνος Δημάτσας γράφει στο blog του JOINSPORTS για τον Παναιτωλικό και πως πρέπει να προσεγγίζει κάθε παιχνίδι για να βγαίνει κερδισμένος…