Κίνημα: Ομιλία Γ. Ελενόπουλου στο Αγρίνιο

unnamed (1)

Με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Ελενόπουλο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου, η  πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Αγρίνιο. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κ. Αφροδίτη Παπαθανάση, από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος.

Αντικείμενο της ομιλίας του κ. Ελενόπουλου, ήταν οι τρέχουσες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις,  οι θέσεις του Κινήματος για την διαπραγμάτευση κλπ.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάθε μέρα που περνά, προσγειώνεται στη σκληρή πραγματικότητα του υπαρκτού αρνητικού – και συντηρητικού – συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη που θεωρούν πανάκεια τις πολιτικές λιτότητας, αλλά και των αδιεξόδων που δημιούργησαν με τις μυθοπλασίες και τις συνωμοσιολογίες τα προηγούμενα χρόνια. Μυθοπλασίες με τις οποίες δηλητηρίαζαν τους πολίτες, εγκλωβίζοντας παράλληλα τον πολιτικό διάλογο σε εσφαλμένα και παραπλανητικά διλήμματα.

Ο κ. Ελενόπουλος σημείωσε πως η “Πρώτη Φορά Αριστερά” κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, ενώ την ίδια ώρα καμία από τις υπάρχουσες κοινοβουλευτικές δυνάμεις δεν μπορεί να παρουσιάσει μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση, ικανή να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα.

Κριτική δεν ασκήθηκε μόνον στην σημερινή κυβέρνηση αλλά και στην κυβέρνηση Σαμαρά, που όπως τονίστηκε “άφησε τη χώρα στο απόλυτο κενό, παραδομένη η ίδια στη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα προκαλούσε η έλλειψη ταμειακών διαθεσίμων, η αδυναμία πρόσβασης στις αγορές και η έλλειψη ενός προγράμματος.”

Σημείωσε ακόμη το στέλεχος του Κινήματος, πως απαιτείται εμβάθυνση της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  για την οποία δεν μιλά κανείς όπως και για την ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Χαρακτήρισε μάλιστα “δημοκράτες α λα καρτ” όσους ρίχνουν την ευθύνη στην περίοδο 2009-2011 , καλώντας τους να απολογηθούν για την “πολιτική απάτη” όπως την αποκάλεσε το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  την παρουσίαση των ελλειμμάτων την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ του Κ. Καραμανλή.

Ο κ. Ελενόπουλος , τόνισε  παράλληλα πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι επιτακτική ανάγκη, η ανασύνταξη των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, πάνω σε αρχές και αξίες. “Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια οποιαδήποτε συμφωνία. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας στην Ε.Ε. και να ξεκινήσουμε επιτέλους τη συζήτηση για να αλλάξει ο τόπος”  είπε ακόμη για να καταλήξει πως “το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πρέπει και μπορεί να είναι ο καταλύτης για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μαζί με την κοινωνία . Αλλιώς,  αν είναι να γίνουμε ίδιοι με τους άλλους καλύτερα να πάμε από τώρα στα σπίτια μας.”

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις και ερωτήματα τοπικών στελεχών και μελών του Κινήματος, που απαντήθηκαν από τον κ. Ελενόπουλο και την κ. Παπαθανάση.