Καλύτερος,ο Παναιτωλικός αλλά άστοχος…

Η ευκαιρία του Χαντάκια

Ο Παναιτωλικός, ήταν καλύτερος του Ατρόμητου, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, έχασε αυτά που δεν χάνονται και ηττήθηκε με 1-0 από το γκολ του Λε Ταλέκ στο 45′. Τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μαρκόβσκι στο δεύτερο ημίχρονο σε τετ-α-τετ με τον Μπάρκα.

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Η τακτική των προπονητών

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάρκας. Δεξιά ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Μπίτολο και στο κέντρο της άμυνας ο Λαζαρίδης με τον Φυτανίδη. Στα χαφ ήταν οι Ούμπιδες και Κεϊτά. Πιο μπροστά και δεξιά ο Μπρίτο, αριστερά ο Ματέι και ο Σουμπίνιο πίσω από τον Λε Ταλέκ.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακίδης. Δεξιά ο Μύγας, αριστερά ο Ρουμπουλάκου και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Χαντάκια. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μάκος και Πάουλο. Πιο μπροστά και δεξιά ο Μουνιός, αριστερά ο Φερέιρα και ο Βασιλούδης πίσω από τον Μαρκόβσκι.

«Χτύπημα» στο 45′

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που μπήκε στο γήπεδο πιο δυνατά και για το πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης έλεγχε απόλυτα το ματς. Είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε σωστά, την ώρα που ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να βρει ένα τρόπο να βγει από την άμυνα και να βελτιώσει σταδιακά τις μεταβιβάσεις από την άμυνα προς το κέντρο, προκειμένου να αρχίσει την επιθετική δραστηριότητα. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, τα «καναρίνια» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες στο παιχνίδι για να φτάσουν πρώτοι στο γκολ.

Η ευκαιρία του Χαντάκια
Η ευκαιρία του Χαντάκια

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας για την ομάδα του Παναιτωλικού ήρθε στο 15′, με τους παίκτες να αναπτύσσονται με όμορφους συνδυασμούς, τον Φερέιρα να πασάρει κάθετα προς τον Μαρκόβσκι και τον Μπάρκα να προλαβαίνει τον Σέρβο, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στο 1-0. Συγκεκριμένα στο 17′ ο Φερέιρα εκτέλεσε μαεστρικά το φάουλ, ο Χαντάκιας έκανε την προβολή ολομόναχος και έστειλε τη μπάλα άουτ. Μετά τις δύο ευκαιρίες των Αγρινιωτών, ήρθε η σειρά των Περιστεριωτών να χάσουν ένα… ντουέτο ευκαιριών. Στο 22′ από τη σέντρα του Ουμπίντες ο Ματέι πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει τον επιθυμητό στόχο και στο 25′ πάλι ο Ματέι σούταρε, με τον Κυριακίδη αυτή τη φορά να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει τη μπάλα.

Στο 29ο λεπτό ο Παναιτωλικός έχασε την ευκαιρία του ματς, με τον Ρουμπουλάκου να πατάει περιοχή, να βγάζει πάσα «πάρε-βάλε» στον Μαρκόβσκι και τον Σέρβο να χάνει μοναδική ευκαιρία. Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν και το γκολ, με τον Μπρίτο να παίζει με πλάτη στην άμυνα, γύρισε, πλάσαρε ο Κυριακίδης το έβγαλε και ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Παναιτωλικού.

Έχασε αυτά που δε χάνονται

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Μαντζουράκης ανακάτεψε πάρα πολύ την τράπουλα, έβαλε τον Ουάρντα στο παιχνίδι, τον Κάπελ, άλλαξε το σύστημα σε 3-4-1-2 και τον Τάσο Παπάζογλου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του σε χρόνο ρεκόρ. Ο Μαντζουράκης έκανε την ομάδα του πιο δραστήρια, με σκοπό να δημιουργήσει ευκαιρίες και να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Παναιτωλικός δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως γκολ δεν έβαλε και μάλιστα σε δύο τρεις περιπτώσεις οι ευκαιρίες που έχασε, ήταν από αυτές που δεν χάνονται.

Η πρώτη ήταν στο 74′ με τον Ουάρντα να εκτελεί το κόρνερ και μετά από τις κόντρες στην περιοχή του Ατρομήτου η μπάλα έφτασε στον Παπάζογλου και με κεφαλιά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, το δεύτερο… άχαστο ήταν τρία λεπτά αργότερα. Ο Μαρκόβσκι πήρε την μπάλα από αριστερά έβγαλε παράλληλη σέντρα προς τον Μουνιος και εξ’ επαφής δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μπάρκα και η τρίτη ευκαιρία ήταν στο 82′ με τον Κεϊτά να κάνει λάθος πάσα και τον Μαρκόβσκι να βγαίνει μόνος του με τον Μπάρκα, ο Σέρβος επιχείρησε να τον πλασάρει και το… τελείωμά του ήταν απογοητευτικό.

Ο Λε Ταλέκ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε
Ο Λε Ταλέκ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε

Ο Ατρόμητος προς τη… δύση του ματς έχασε δύο ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Στόιτσεφ, δεν κατάφερε να σκοράρει δεύτερο τέρμα, αλλά εν τέλει πήρε το τρίποντο που τον φέρνει πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας – Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Κεϊτά (90′ Γροντής), Ούμπιντες – Μπρίτο, Σουμπίνιο (80′ Σουμπίνιο), Ματέι (74′ Στόιτσεφ) – Λε Ταλέκ

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης – Μύγας (67′ Κάπελ), Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου – Μάκος, Πάουλο – Μουνιόζ, Βασιλούδης (55′ Ουάρντα), Φερέιρα (73′ Παπάζογλου)- Μαρκόβσκιhttp://www.joinsports.gr/