Καραγκούνης: Το εκλογικό σύστημα που προτείνουν θα φέρει ακυβερνησία και αστάθεια

Καραγκούνης στο «Ακραίως»: Το εκλογικό σύστημα που προτείνουν θα φέρει ακυβερνησία και αστάθεια

 

Κατά του εκλογικού συστήματος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας ότι θα φέρει ”ακυβερνησία και αστάθεια”.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη:

Εχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση και το εκλογικό σύστημα θα επιφέρει ακυβερνησία και αστάθεια. Οι άλλες χώρες όπως η Ισπανία είχαν την πολυτέλεια να κάτσουν 4 και 5 μήνες χωρίς κυβερνήσεις, εμείς δεν την έχουμε. Η χώρα θα πρέπει κάθε μήνα να πηγαίνουμε σε εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση ”δεν τους ενδιαφέρει τι θα συμβεί στη χώρα και τι επιπτώσεις θα φέρει την επομένη των εκλογών.Αυτό το εκλογικό σύστημα δεν μας έχει εμποδίσει για συνεργασίες. Το μόνο που θα φέρει το καινούριο είναι αστάθεια”. 

Ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι ”είναι αδύνατο η ΝΔ να συνεργαστεί πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ”, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει.

Σε σχέση με την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ”το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει την αυτοκριτική του και βρήκαμε ένα κοινό πεδίο”. 

Τέλος πρόσθεσε ότι ”με αυτό το εκλογικό σύστημα, η Χρυσή Αυγή θα είναι αντιπολίτευση. Πρέπει να το δουν αυτό τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Να δουν τα κόμματα ποιος θα έβγαινε κερδισμένος”.