Καραμανλής για Τσίπρα: «Ήρθε για να μείνει»…

1435517 (1)

Απόλυτα αντίθετος με τα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης», σενάρια τα οποία λανσάρουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κρατήσουν τις κομματικές καρέκλες τους, παραμένει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Ν. Χατζηνικολάου τη Δευτέρα το βράδυ.

Την επομένη σε συζήτηση που είχε με συνεργάτες και πολιτικούς του φίλους εκφράστηκε με θετικά λόγια για την παρουσία Τσίπρα στη συνέντευξη. Τόσο για το σύνολό της, όσο και για τις αναφορές που έκανε για τον ίδιο.
Έκανε το σχόλιο ότι ήταν «ειλικρινής, άνετος και γενικά πειστικός».

Μάλιστα σε αναφορά συνεργάτη του, ότι ο Τσίπρας έδειξε ότι πιστεύει πως είναι κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους, ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε, ότι «έχει διαπραγματευτεί σκληρά, αλλά είναι ώρα να πάει σε συμφωνία».

Ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε επίσης, ότι η πρωθυπουργική εικόνα που εξέπεμψε ο Τσίπρας και μέσω της συνέντευξης δείχνει ότι «ήρθε για να μείνει και έχει τις προϋποθέσεις γι’ αυτό».

Τόνισε για μια φορά ακόμα, ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης», αλλά έκανε και μια άλλη ενδιαφέρουσα επισήμανση:

– Αν πάει σε μια αξιοπρεπή συμφωνία, τότε θα δυναμώσει η διείσδυσή του και στον αστικό κόσμο…

Εξάλλου αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως ο πρώην πρωθυπουργός τις τελευταίες ειδικά μέρες έχει γίνει δέκτης αιτημάτων από νυν και πρώην βουλευτές της Ν.Δ., να μη συνεχίσει να απορρίπτει τις προτάσεις για συνέδριο του κόμματος, με όλα τα θέματα στο τραπέζι του συνεδρίου.

Μάλιστα ορισμένοι εκ των συνομιλητών του επισημαίνουν, ότι αν τελικά πάει σε συμφωνία η κυβέρνηση με τους εταίρους, τότε δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο να ανοίξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, διότι όπως τονίζουν «δεν πάει άλλο και το κόμμα βυθίζεται».

Και ο ίδιος πάντως δείχνει προβληματισμένος απ’ τη γενικότερη εσωκομματική κατάσταση, χωρίς πάντως να έχει εκφράσει θέση επί των αιτημάτων…

newsbomb.gr