Κατσανιώτης: Μετά τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ο Καμμένος «επιστράτευσε» και πολυτελή θαλαμηγό

Κατσανιώτης: Μετά τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ο Καμμένος «επιστράτευσε» και πολυτελή θαλαμηγό

 Να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής της ΝΔ, που χαρακτηρίζει προκληση για την ελληνική κοινωνία την πολυδάπανη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό που γίνεται “την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και τα ενδεχόμενα της ρήξης και της χρεοκοπίας είναι ακόμα στο προσκήνιο.

Την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος της Κυριακής για την «επιστράτευση» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο πολυτελούς θαλαμηγού με την οποία έκανε ξενάγηση στον Σαρωνικό του Αιγύπτιου ομόλογόυ του μεταφέρει στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Σε ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Αχαϊας της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «οι ακριβές μετακινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έχουν τέλος το τελευταίο διάστημα».

Όπως σημειώνει στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Κατσανιώτης, μετά τις μετακινήσεις με ελικόπτερα και αεροπλάνα, σειρά είχε η πολυτελής θαλαμηγός «Κύκνος 1», που ανήκει στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού και είναι ελλιμενισμένη στον Φλοίσβο».
Προσθέτει ότι ο κ. Καμμένος «επιστράτευσε» την πολυτελή θαλαμηγό για να ξεναγήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sedki Sobhi Sayed στο Σαρωνικό, με προορισμό την Ύδρα προκειμένου να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του νησιού».

Επικαλούμενος στοιχεία του ρεπορτάζ, ο βουλευτής, αναφέρει ότι η πολυτελής θαλαμηγός «Κύκνος 1» αποτελεί δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και προορίζεται για την εκπαίδευση των ναυτικών δοκίμων στη ναυτική τέχνη και σίγουρα δεν προορίζεται όπως γίνεται αντιληπτό για κρουαζιέρες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Την ώρα που η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και τα ενδεχόμενα της ρήξης και της χρεοκοπίας είναι ακόμα στο προσκήνιο εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, η πολυδάπανη κρουαζιέρα στον Σαρωνικό από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκαλεί την ελληνική κοινωνία που αγωνιά για το αύριο και αποτελεί περιττή και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια για τους φορολογούμενους πολίτες», τονίζει.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίττευσης, τον καλεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, απαντώντας στα ακόλουθα ερωτήματα:

– Για ποιους λόγους επιλέξατε να ξεναγήσετε τον Αιγύπτιο ομόλογό σας Sedki Sobhi Sayed  με κρουαζιέρα στο Σαρωνικό, επιλέγοντας μάλιστα ως μέσο μετακίνησής σας την πολυτελή θαλαμηγό «Κύκνος 1» που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και δεν επιλέξατε μια ξενάγηση με λιγότερο κόστος για το ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας μας;
– Ποιο είναι αναλυτικά το ακριβές κόστος της κρουαζιέρας (καύσιμα, γεύματα, ποτά κτλ) που πραγματοποιήσατε στο Σαρωνικό για την ξενάγηση του Αιγύπτιου ομολόγου σας; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει αναλυτικά το ακριβές κόστος της κρουαζιέρας.
– Πόσοι και ποιοι σας συνόδευσαν και με ποια ιδιότητα στην κρουαζιέρα για την ξενάγηση του Αιγύπτιου ομολόγου σας; Να κατατεθεί ονομαστική λίστα.
– Γιατί επιλέξατε την πολυτελή θαλαμηγό «Κύκνος 1» που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό για την κρουαζιέρα σας, εφόσον η θαλαμηγός προορίζεται για την εκπαίδευση των ναυτικών δοκίμων στη ναυτική τέχνη και όχι για τέτοιου είδους  κρουαζιέρες;
– Τι θεωρείτε ότι προσφέρουν οι κρουαζιέρες στη διπλωματία της χώρας μας;
– Συνηθίζεται να γίνονται τέτοιου είδους κρουαζιέρες για την ξενάγηση ξένων αξιωματούχων στη χώρα μας;
– Οι συνεχείς μετακινήσεις σας με πολυδάπανα μέσα μεταφοράς είτε για περιοδείες είτε για ξενάγηση όπως στην προκειμένη περίπτωση, δεν αποτελούν κοινωνική πρόκληση και περιττή και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο, την ώρα μάλιστα που η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση;
– Ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με τη χρήση της πολυτελούς θαλαμηγού «Κύκνος 1» για τις ξεναγήσεις ξένων αξιωματούχων;

protothema.gr