Κινδύνεψε σοβαρά ο πρόεδρος του Μοναστηρακίου Δημήτρης Τραυλοστάθης στη πυρκαγιά στο Θύρρειο

Στα σύνορα Θυρρείου – Μοναστηρακίου ξέσπασε φωτιά σήμερα το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στις 12,30. Αμέσως ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ.Γιώργος Αποστολάκης επικοινώνησε με τον διοικητή του ΦΟΠ Στο αεροδρόμιο του  Ακτίου όπου απογειώθηκαν  2 καναντερ αμέσως και 12:50 ήταν στο σημείο της φωτιάς. Στη συνέχεια κατέφθασε η πυροσβεστική Αμφιλοχίας με τον Διοικητή κ. Βασιλάκη και της Λευκάδας με τονδιοικητή κ. Ρίζο με πολλά πυροσβεστικά οχήματα. Η περιοχή όμως ήταν δύσβατη και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την φωτιά τα πυροσβεστικά οχήματα ενώ συγχρόνως γινόταν ρίψεις από τα αεροπλάνα.

Ο πρόεδρος του Μοναστηρακίου Δημήτριος Τραυλοστάθης παρόλες τις φωνές των κατοίκων και πυροσβεστών, επιστράτευσε ένα μηχάνημα και περνώντας μέσα στις φλόγες με κίνδυνο τη ζωή του, άνοιξε δρόμους για μπορέσουν τα πυροσβεστικά να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς, διότι αν η φωτιά προχωρούσε δίπλα θα ήταν αδύνατη η κατάσβεση της.  Τρακτέρ από Μοναστηράκι και Θύρρειο όργωναν διάφορα χωράφια για πυρασφάλεια να μην εξαπλωθεί η φωτιά. Πολύ κάτοικοι Μοναστηρακίου και Θυρρείουβρισκόταν στην περιοχή για να βοηθήσουν.  Όπως και ο εθελοντής με το μηχάνημα του από τα παλιάμπελα κ Ηλίας Βόσης.  Ο συντονισμός ξεκίνησε με την άμεση κινητοποίηση του Δήμου από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Γιώργο Αποστολάκη που πήρε τηλ. και απογειώθηκαν αμέσως τα αεροπλάνα και έστειλε τον αναπληρωτή δήμαρχο Στούπα Θεόδωρο και Αντιδήμαρχο κ. Τσακάλη Νίκο στο σημείο της Φωτιάς.

Ο υπεύθυνος του εργοστασίου της Κορπής μοίρασε νερά σε όλους τους κατοίκους. Στη συνέχεια κατέφθασε στην περιοχή και ο πρόεδρος του Θυρρείου. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η κα Σταρακά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο μας για να στείλει βοήθεια, ο οποίος την ενημέρωσε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και την ευχαρίστησε. Η φωτιά σε λίγες ώρες τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

katounanews.blogspot.gr