Κινηματογραφική σύλληψη στο Μεσολόγγι 28χρονου Αλβανού που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα

romasyllhpsh-795x485

Συνελήφθη, σήμερα (25-6-2015) τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 28χρονος άνδρας, υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου και δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών του, ηλικίας 46 και 23 ετών σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από υπότροπο.

Για τη υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, διεξήγαγαν μεθοδική και πολυήμερη έρευνα, κατά την οποία κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη δράση των μελών της εγκληματικής ομάδας και να συλλέξουν στοιχεία για τους τόπους απόκρυψης και μεταφοράς  των ναρκωτικών ουσιών.

Σήμερα, (25-6-2015) τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Μεσολόγγι, κατά την οποία εντόπισαν τον 46χρονο και τον 23χρονο να φορτώνουν δέματα με κάνναβη σε αυτοκίνητο εξωτερικά της οικίας του 28χρονου.

Οι δύο δράστες στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με το αυτοκίνητο τους και απορρίπτοντας στο οδόστρωμα  τα δέματα με την κάνναβη, ενώ εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν γνώστες του τοπικού οδικού δικτύου κινήθηκαν σε αγροτική περιοχή και κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το οδόστρωμα και κατέσχεσαν (27) ανισοβαρή δέματα που περιείχαν κάνναβη βάρους (18) κιλών και (173) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια εντόπισαν και συνέλαβαν τον 28χρονο σε περιοχή του Μεσολογγίου, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν:

•       (13) κιλά και (500) γραμμάρια κάνναβης, σε  (34) ανισοβαρή δέματα,
•       (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•       Μικροπόσοτητα ηρωίνης και
•       (1) κινητό τηλέφωνο

Συνολικά κατασχέθηκαν (31) κιλά και (673) γραμμάρια κάνναβης.

Ως προς τον τρόπο δράσης ο 46χρονος μέσω εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Αλβανίας εισήγαγε τις ναρκωτικές ουσίες και τις αποθήκευε στην οικία του του 28χρονου στο Μεσολόγγι που χρησίμευε ως χώρος αποθήκευσης (καβάτζα) των ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια ο ίδιος με τον 23χρονο διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε τρίτα άτομα που εμπορεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, σε μικρότερες ποσότητες, σε τοξικομανείς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 46χρονου και του 23χρονου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.