Κι επίσημα ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα»

erere_607_428_577_324

Δεν είναι πλέον φήμη ή… διαρροή! To France Football ανακοίνωσε και επίσημα τον νικητή της εφετινής “Χρυσής Μπαλάς”, που δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το France Football μέσω της ιστοσελίδας του ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Πορτογάλος άσοςτης Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο νικητής του θεσμού για το 2016.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Ρονάλντο παίρνει το συγκεκριμένο τίτλο, μια λιγότερη από τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με πέντε. Τρεις έχουν κατακτήσει οι Κρόιφ, Πλατινί και Φαν Μπάστεν.

Άξιο αναφοράς, πως ήταν… γνωστό ότι ο Ρονάλντο θα έπαιρνε το βραβείο, αφού διέρρευσε το εξώφυλλο για το γαλλικό περιοδικό “France Football”. Σε αυτό, ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύριζε, κρατώντας το βραβείο της “Χρυσής Μπάλας”.

Félicitations @cristiano pour ce 61e Ballon d’Or France Football et cette année exceptionnelle. Parabéns !#ballondor

Το “ζευγάρι” που μονοπωλεί τους τίτλους τα τελευταία εννέα χρόνια δεν… έσπασε ούτε φέτος, καθώς δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία ήταν ο Λιονέλ Μέσι, που πήρε το νταμπλ με τη Μπαρτσελόνα στη Ισπανία, όμως απέτυχε εκ νέου με την εθνική Αργεντινής, στο Κόπα Αμέρικα.

Ως τρίτος κορυφαίος τιμήθηκε απόψε στο Παρίσι ο Αντουάν Γκριζμάν, μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης που μπαίνει στην τριάδα και πρώτος μετά τον Πάουλο Φούτρε το 1987!

newsit.gr