Κλονίζεται η «συμμαχία των 12» της Λίγκας

083919

Αρνητική κατάληξη φαίνεται πως θα έχει η άτυπη συμμαχία των 12 μικρομεσαίων ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ύστερα από την απόφαση του Γιώργου Στράτου να μην υπογράψει την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Γιώργου Στράτου να μην υπογράψει την απόφαση των μικρομεσαίων ομάδων της Σούπερ Λίγκας για την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων κι αυτό γιατί αντιβαίνει στο καταστατικό του συνεταιρισμού.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί ρήγματα στη «συμμαχία των 12», η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί πρόωρα λόγω της παραπάνω εξέλιξης.

Αρνητικοί για την αναδιανομή είναι ο Παναθηναϊκός (που είχε θέσει κάποιες προϋποθέσεις) και ο Ολυμπιακός μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. η διαμονή των τηλεοπτικών θα γινόταν κατά 40% ισομερώς και κατά 60% ανάλογα με τη βαθμολογική κατάταξη. Μάλιστα, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, αφού τα χρήματα είναι αρκετά και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης για ορισμένες ΠΑΕ.

Αν τελικά ο Γιώργος Στράτος υπέγραφε την απόφαση, τότε οι μικρομεσαίες ομάδες θα έβαζαν στα ταμεία τους ένα ποσό που θα έφτανε τις 300-350.000 ευρώ, την ώρα που οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχαναν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ!

sport-fm.gr