Κοινή δήλωση Καραπάνου-Τσιχριτζή- Σπυρόπουλου,για την έκθεση Μεσολογγίου

Σε κοινή δήλωσή τους σχετικά με την διοργάνωση της  Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριτζής καθώς και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασίλειος Σπυρόπουλος σημειώνουν ότι:

 

  «Η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που πραγματοποιείται ετήσια στο Δήμο Μεσολογγίου, αποτελεί ένα θεσμό ο οποίος συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη της περιοχής όσο και της επιχειρηματικότητας.

 Φέτος παρόλο που η διοργάνωσή της ξεκίνησε από τον Ιούνιο με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους, οι  οικονομικές εξελίξεις, πρόλαβαν κάθε διαδικασία. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι επιχειρήσεις που ήδη είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, μετά τον έλεγχο κεφαλαίου που εφαρμόσθηκε στις αρχές Ιουλίου, εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις με αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η επιτυχία της διοργάνωσης από όλους.   

  Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε σκόπιμη η αναβολή της έκθεσης για φέτος. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ο θεσμός καταργείται ή απαξιώνεται από κανέναν. Αντιθέτως, η επιτυχία του αποτελεί ισχυρό κίνητρο για διοργανωτές και συμμετέχοντες. Επιπλέον, οι αναταράξεις που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις των ημερών, δικαιώνουν την επιλογή.

 Η δέσμευση για την συνέχεια του θεσμού είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη».