Κρήτη: Η θάλασσα ξεβράζει… αρχαίους θησαυρούς!

foto_7

Ένα ασυνήθιστο, αν όχι σπάνιο,φαινόμενο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε παραλία τής Χερσονήσου, καθώς σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η θάλασσα ξεβράζει αρχαία αντικείμενα!
Όπως αναφέρθηκε στο ”Ράδιο Κρήτη”, τα τελευταία τρία χρόνια, σχεδόν καθημερινά βρίσκει στη συγκεκριμένη παραλία κομμάτια από αρχαία αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια παραδίδει στην αρμόδια υπηρεσία, που είναι η 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ο ίδιος άρχισε να επισκέπτεται την παραλία για τον συγκεκριμένο λόγο, όταν, ενώ εργαζόταν στην περιοχή, είχε παρατηρήσει κάποια άτομα που αρκετά συχνά -κυρίως κατά τις βραδινές ώρες και κατά τους χειμερινούς μήνες- έψαχναν ολόκληρη την παραλία με μηχανήματα-ανιχνευτές.
Το γεγονός αυτό τού κίνησε την περιέργεια κι έτσι άρχισε και εκείνος μόνος του να ψάχνει, χωρίς ανιχνευτή ,κατά μήκος της παραλίας.
Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει ο ακροατής ,λέει ότι έχει βρει περίπου 200 κομμάτια αρχαίων αντικειμένων, όπως νομίσματα, ένα αγαλματίδιο, χάλκινα καρφιά, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι με σφραγιδόλιθο!
Ο ίδιος κάθε φορά που βρίσκει κάποιο αντικείμενο, το παραδίδει στην 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και περιμένει τη νόμιμη αμοιβή του…!

eΚρήτη.gr