Κ.Καραγκούνης:Παραλείπονται αδικαιολόγητα oι μαθητές του Δήμου Ακτίου– Βόνιτσας στην εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση

karag

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στις 23-3-2016, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, αναφορικά με την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, και Δ.Ε. Αλυζίας και Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, περιοχών που έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 417/Β/22-2-2016).

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου στην παρέμβαση του Κ. Καραγκούνη, και την εισαγωγή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις», ως άρθρο 37, σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία, «ρυθμίζεται επί των δικαίω το ζήτημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών των : ……. γ ) του Γενικού Λυκείου Μύτικα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και δ) του Γενικού Λυκείου Αστακού της Δημοτικής Ενότητας Αστακού, που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Η διάταξη αυτή κρίνεται απαραίτητη λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που αντιμετώπισαν οι μαθητές λόγω του σεισμού και προς άμβλυνση των δυσκολιών που αντιμετώπισαν εξαιτίας του.

 

Με μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, παρατηρούμε ότι παρότι με την ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 417/Β/22-2-2016),  οριοθετήθηκαν ως σεισμόπληκτες περιοχές επίσης οι περιοχές του Δήμου Ακτίου– Βόνιτσας, οι μαθητές αυτοί παραλείπονται αδικαιολόγητα από τη σχετική ρύθμιση. Κατόπιν τούτου ο κ. Καραγκούνης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθεί η ανωτέρω αδικία.