Λήξη της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί,με τρεις νεκρούς

5c512783-96a3-4918-91f3-99bb5661c462

Μετά από επτά ώρες έληξε η αστυνομική επιχείρηση στο προάστιο Σεν Ντενίς του Παρισίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της γαλλικής κυβέρνησης, “η επιχείρηση έληξε και η περιοχή είναι ασφαλής”.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης επιχείρησης επτά άτομα συνελήφθησαν και τρία σκοτώθηκαν, ένα εκ των οποίων ήταν μία γυναίκα η οποία  πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένη. Νεκρός είναι κι ένας σκύλος της αστυνομίας. Οι ταυτότητες των νεκρών και των συλληφθέντων δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η αστυνομία περικύκλωσε πολυκατοικία στην περιοχή Σεν Ντενίς, προάστιο του Παρισίου κοντά στο Σαντ ντε Φρανς, όπου έγινε μία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής, στις 4:30 τα ξημερώματα (5:30 ώρα Ελλάδος), όπου θεωρείται ότι βρίσκονταν ταμπουρωμένοι τρεις καταζητούμενοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισίου.

Σε τουλάχιστον δύο διαμέρισματα της πολυκατοικίας όπου στήθηκαν οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρίσκονταν ταμπουρωμένοι ο όγδοος τζιχαντιστής, Αμπντέσλαμ Σαλάχ, ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ κι ένας ακόμα από τους τζιχαντιστές που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο αποκαλούμενος «ένατος δράστης». 

Η πολυκατοικία έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους, τους οποίους απομάκρυνε νωρίτερα η αστυνομία.

http://www.antenna.gr/