ΛΑ.Ε. Αγρινίου: Ο χιονιάς πλήττει τους αδύναμους, τους απροστάτευτους και τους αδικημένους!

po-lae-romanias-agrinio1

Το δριμύ ψύχος αναδεικνύεται ιδιαίτερα ταξικό αφού πλήττει, φορτώνει με κρυοπαγήματα, ακόμα και σκοτώνει τα μεγάλα και πιο τραγικά θύματα των μνημονιακών πολιτικών, τους φτωχούς ανθρώπους, αυτούς που στερούνται θέρμανσης και ηλεκτρικού, τους δεκάδες χιλιάδες άστεγους που ζητούν καταφύγιο σε θερμαινόμενες γωνιές, τους ανήμπορους και μόνους γέρους με τις πενιχρές συντάξεις, τις οικογένειες των ανέργων, αυτούς που χάνουν τα μεροκάματά τους γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν στις υπαίθριες εργασίες τους και φυσικά τους χιλιάδες πρόσφυγες που η κυβερνητική αναλγησία έχει καταδικάσει αυτούς και τα παιδιά τους να μένουν σε σκηνές, ακόμα και σε καλοκαιρινές τέντες.

Την ίδια ώρα η απουσία κρατικών υποδομών, κρατικών μέσων, πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, η αδιαφορία και η έλλειψη οργάνωσης έχουν αποκλείσει ολόκληρες περιοχές, χωριά αλλά και μεγάλες πόλεις της χώρας και δεκάδες χιλιάδες κατοίκους τους, οι οποίοι στερούνται πλήρως όχι μόνο θέρμανση αλλά και ηλεκτρικό κα σε πολλές περιπτώσεις και νερό.

Επείγοντα μέτρα

Σήμερα αναδεικνύονται ως κατεπείγοντα σειρά από ανθρωπιστικά αιτήματα για την ανακούφιση των συμπολιτών μας και των προσφύγων.

Απαιτούμε:

  • Τη μεταφορά και την πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές,
  • Τη δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,
  • Την επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,
  • Τη δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και
  • τη γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Η τρομακτική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε συνδυασμό με την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, το έχουν καταστήσει απλησίαστο για την πλειοψηφία των νοικοκυριών στη χώρα μας.

Από τον Οκτώβρη είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να επαναφέρει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2010, δηλαδή στα 21 €/χιλιόλιτρο, όπως πρότεινε ο  τότε ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και το 2013 και το 2014 με τροπολογίες που είχε καταθέσει τότε στη Βουλή.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση αυτή γιατί το «ευαγγέλιό» της από τον Ιούλιο του 2015 είναι το τρίτο μνημόνιο.

Διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε. στον Σκουρλέτη για φτωχούς, άστεγους, πρόσφυγες μέσα στο ψύχος

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έξω από το Υπ. Εσωτερικών (Σταδίου και Πλ. Κλαυθμώνος), καταγγέλλοντας ότι το ψύχος και οι άσχημες καιρικές συνθήκες πλήττουν πρώτα απ’ όλα, τα μεγάλα θύματα των μνημονιακών πολιτικών, τους φτωχούς, τους άστεγους, τους απροστάτευτους γέρους, τους πρόσφυγες κλπ.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και του έθεσε τα αιτήματα της ανακούφισης των πιο φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας και των προσφύγων με φτηνό έως δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο και επίλυση του προβλήματος ανθρώπινης διαμονής σε ένα ζεστό χώρο. Δυστυχώς τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. δεν έτυχαν ευνοϊκής ανταπόκρισης.

Ο Ελληνικός λαός  όχι μόνο δε μπορεί να περιμένει τίποτε από εθελόδουλες υποτακτικές κυβερνήσεις των μνημονίων, αλλά θα βιώνει και την παγερή αδιαφορία του πολιτικού συστήματος ακόμα και στις πιο μεγάλες κακουχίες του.

Υπάρχει δρόμος μακριά απ’ τα μνημόνια και την υποταγή στη χρεοκρατική ευρωζώνη! Υπάρχει η προοπτική μια ελεύθερης Ελλάδας, μιας δίκαιης κοινωνίας, με αλληλεγγύη και πρόνοια για τους πολίτες της!