Λεβέντης: «Εγκληματείτε αν δώσετε την σημερινή ψήφο»

 

Την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αιτιολόγησε την επιμονή του σε αυτή λέγοντας πως μόνο με μια κυβέρνηση 250 εδρών θα μπορεί η χώρα να απολαμβάνει εμπιστοσύνης, να έρθουν επενδύσεις και να επιστρέψουν οι καταθέσεις.

Προέβλεψε δε, ότι όσο η κατάσταση παραμένει η ίδια, η χώρα οδηγείται στην καταστροφή αφού – όπως είπε – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την εξουσιομανία και την μονομανία στις «καρέκλες» που την διακρίνει υπογράφει τα πάντα αδιαφορώντας για το κόστος στην κοινωνία, «κι όπου πάει»

«Εγκληματείτε αν δώσετε την σημερινή ψήφο. Γιατί δίνετε την εθνική κυριαρχία» είπε ο κ. Λεβέντης προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε «ντροπή για το Κοινοβούλιο» ότι ψηφίζεται σήμερα ο «κόφτης» και το «υπερταμείο» χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα από αυτά που υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση οι πιστωτές. Προσέθεσε πως εκτός από τις παραλίες, τις δασικές εκτάσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους δεν εξαιρείται τίποτε άλλο από αυτά που «μπορούν να κατάσχουν οι ξένοι» διότι – όπως είπε – ό, τι εξαιρείται αναφέρεται στους νόμους, κι αν δεν εξαιρείται επιτρέπεται. «’Αρα ούτε το κτίριο του Αρείου Πάγου και της Ελληνικής Αστυνομίας εξαιρείται» είπε και ρώτησε προς τους βουλευτές «αν θεωρούν πιο σημαντική την δόση από το να παραχωρήσουν την εθνική κυριαρχία» συμπληρώνοντας «αν έχετε την συνείδησή σας ήσυχη, κάντε το».

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στέλνει μόνον στον λαό τον «λογαριασμό» των μέτρων που λαμβάνει και ζήτησε να κόψει στο ήμισυ πριν λήξει αυτή η συνεδρίαση τους μισθούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι των περιφερειαρχών και των δημάρχων.

Διερωτήθηκε τέλος, πως ο Πάνος Καμμένος συμπλέει με αυτή την κυβέρνηση ενώ φαίνεται να έχει διαφωνίες (για το όνομα των Σκοπίων, τους Πόντιους κ.α).http://www.real.gr/