Λιγοστεύουν οι πιθανότητες ανασχηματισμού

maximou1

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Μετά τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά (Ν. 4439/2015) η κυβέρνηση αποφάσισε να «κάνει πίσω» στο θέμα του ανασχηματισμού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός μετατίθεται οριστικά για μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Προηγήθηκε σχετικό δημοσίευμα της «Αυγής» στην ηλεκτρονική της σελίδα, υπό τον τίτλο «Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός».

avgi1

Η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν», γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει πλέον μεγαλύτερο ειδικό βάρος στην κατάθεση την ερχόμενη Δευτέρα (31/10/2016) του νέου νομοσχεδίου – «γέφυρα» για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα, πάντα, με την «Αυγή», το πιθανότερο σενάριο πλέον για τον ανασχηματισμό είναι αυτός να γίνει μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ωστόσο, παρά τις «διαρροές» από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει τελικώς σε ανασχηματισμό, σε μια προσπάθεια αιφνιαδιασμού επί των πολιτικών εξελίξεων, που είναι ήδη καταιγιστικές.

newsbomb.gr