Μάγεψε το κοινό ο Βασίλης Λέκκας στην παραλία της Αμφιλοχίας

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg4

Μια μαγευτική μουσική βραδιά με τον τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα είχε την ευκαιρία να απολαύσει χθες το πλήθος των θεατών που παραβρέθηκε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας. Η συναυλία ήταν μια διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αμφιλοχίας για το τέλος της σχολικής χρονιάς. H εκδήλωση άνοιξε με ομιλίες της Διευθύντριας του Γυμνασίου Αμφιλοχίας κ.Αν. Καραγιάννη, της πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Φίλου Ειρήνης και εν συνεχεία του μαθητή Ιωάννη Σαπλαούρα.

Ο γνωστός τραγουδιστής με την ξεχωριστή σκηνική του παρουσία και την μαγευτική φωνή, ερμήνευσε κομμάτια αξιόλογων ελλήνων συνθετών, όπως Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Στο τέλος της συναυλίας, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φίλου Ειρήνη, δώρισε στον καλλιτέχνη ένα αναμνηστικό χειροποίητο καραβάκι το οποίο από τη μια πλευρά είχε ζωγραφισμένη την Αμφιλοχία και από την άλλη το Γυμνάσιο, τιμώντας τον για την παρουσία του στην πόλη μας.
Ο κ. Β. Λέκκας μετά το τέλος της συναυλίας παραχώρησε συνέντευξη στον «Μαΐστρο», μιλώντας για την παιδεία, την περιρρέουσα κατάσταση σήμερα στο καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο. Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο τεύχος 197 της έντυπης έκδοσης.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Β.Λέκκας γεννήθηκε στις Σέρρες στις 13 Οκτωβρίου 1960. Πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης”. Από τότε συνεργάστηκε με το συνθέτη σε δίσκους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με την ορχήστρα της ΕΡΤ3 το 1997 ως σολίστ. Ακόμα έχει συμπράξει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, αλλά και με νεώτερους μουσικούς όπως τους Γιάννη Σπάθα, Χάρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή κλπ.
Έχει εμφανισθεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας, αλλά έχει παρουσιαστεί επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Χάγης, στη Ρωσία, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στην Κύπρο κλπ. Όμως ο αγαπημένος του χώρος το λεγόμενο «σπίτι του Βασίλη» ήταν το Καφέ Παράσταση ένας μικρός ατμοσφαιρικός χώρος στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια όπου στη διάρκεια της δεκαετίας ’90 έκανε τις περισσότερες εμφανίσεις του.

e-maistros.gr