«Μάκη», έχεις… φιλότιμο

inner

Με τον Ντιέγκο Μπουοανότε ν’ ανοίγει λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα και τον Μακόλεϊ Κρισάντους να δείχνει (έχοντας ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι) ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, η «Ένωση» πήρε άνετη νίκη με 3-0 στο φιλικό με τον Παναιτωλικό.

Εξαιρετικά νέα και από τον Πέτρο Μάνταλο που πρόλαβε σ’ ένα τέταρτο -όχι μόνο να επιστρέψει απ’ την αποχή έξι μηνών, αλλά και να φτιάξει το παρθενικό γκολ του Βασιλαντωνόπουλου στους «κιτρινόμαυρους».

Αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι με τη σοβαρότητα επίσημου και απέναντι σε μια ομάδα που πριν λίγες μέρες έφυγε με διπλό απ’ την Τρίπολη, η ΑΕΚ ήταν απόλυτο «αφεντικό. Πήρε από νωρίς τον έλεγχο, άγγιξε το γκολ (με εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε) και τελικά το πέτυχε στο 18’. Τότε που ο Κρισάντους κέρδισε πέναλτι από τον Κούσα και ο Αργεντινός δεν έχασε την ευκαιρία ν’ ανοίξει λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα.

Η «Ένωση» όμως δεν σταμάτησε. Προειδοποίησε για ένα δεύτερο γκολ με φάουλ του Γκάλο. Και τελικά έκανε… πράξη την απειλή της, με τον Ανάκογλου να κλέβει την μπάλα από τον Μάρτιν και να προσφέρει το γκολ στον Κρισάντους. Μάλιστα ήταν απόλυτη η υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, που θα μπορούσε σ’ αυτό να ‘χει τριπλασιάσει τα τέρματά της (αν ο Μπαρμπόσα δεν σπαταλούσε ωραία ασίστ του Σιμόες).

Ακόμα κι όταν έπεσε όμως ο ρυθμός της και ξεκίνησαν οι μαζικές αλλαγές (ο Δέλλας έκανε τέσσερις στο 60’ και άλλες πέντε στο διάστημα 65’-75’) η ΑΕΚ παρέμεινε σοβαρή. Με τη συνδρομή και του Ανέστη που δήλωνε παρών όποτε χρειαζόταν (όπως συνέβη σε σουτ του Καπέλ και κεφαλιά του Κούσα) κρατούσε άνετα το προβάδισμα. Και τελικά το διεύρυνε με τον καλύτερο συνδυασμό… ευχάριστων ειδήσεων.

Γιατί ο Μάνταλος δεν αρκέστηκε στο να επιστρέψει στα γήπεδα μετά από έξι ολόκληρους μήνες. Ήθελε και να το κάνει με το… στιλ που τον θυμούνταν όλοι με νοσταλγία στην ΑΕΚ. Χάρη σε μια δική του ασίστ λοιπόν, ο Βασιλαντωνόπουλος πέτυχε κι εκείνος το πρώτο του γκολ με την «Ένωση» και υπέγραψε μια νίκη -που ήταν φιλική μεν, ενδεικτική δε του χαρακτήρα της ομάδας σε κάθε περίσταση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος (46’ Κυριακίδης), Κουτρομάνος (46’ Μπεχαράνο), Κούσας (71’ Χαντάκιας), Παπάζογλου, Μάρτιν, Μάκος (71’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο (46’ Ρουσκουσέδα), Ουάρντα (61’ Ρομέρο), Καπέλ (79’ Μίλιο), Μαρκόφσκι (71’ Βασιλείου), Βιγιαφάνες (71’ Καμαρά)

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης (60’ Βούρας), Ντίντακ (69’ Πεταυράκης), Άρθο (65’ Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος, Γκάλο (60’ Σοϊλέδης), Σιμόες (69’ Φαγέ), Γιόχανσον (60’ Ανδρεόπουλος), Μπουονανότε (74’ Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Ανάκογλου (74’ Κορδέρο), Κρισάντουςhttp://www.sport-fm.gr/