Μέσα σε πέντε λεπτά ο Μπουρούσης έκαμψε την αντίσταση της Α.Ε.Κ.

232345

Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον -λειψό- Παναθηναϊκό για 35 λεπτά, αλλά ο Μπουρούσης βγήκε… μπροστά στο φινάλε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (77-68), που βρίσκεται πλέον μόνη δεύτερη στη βαθμολογία!

Ντέρμπι για 35 λεπτά ήταν το Παναθηναϊκός Superfoods-ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κοίταξαν στα μάτια τους «πράσινους» που παρατάχθηκαν με πάρα πολλές απουσίες (Τζέιμς και Γκέιμπριελ δεν έχουν ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ έλειπε και ο τραυματίας Γκιστ) αλλά ο Γιάννης Μπορούσης βγήκε… μπροστά (σκόραρε αλλά και μοίραζε ασίστ) στην τελευταία περίοδο και έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του! Με αυτή τη νίκη το «τριφύλλι» είναι μόνο δεύτερο στη βαθμολογία (9-1), με την Ένωση να βρίσκεται στην 3η θέση (8-2).

Ανησυχία για Ρίβερς, ο οποίος αποχώρησε στα μισά της δεύτερης περιόδου με πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό προσαγωγό. Τρομερός ο Φελντέιν, που με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ ο Νίκολς με 16 και ο Μπορούσης με 11 ήταν εξαιρετικοί. Από την ΑΕΚ, ο Ούκιτς -που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού- είχε 19 πόντους, με τους Σάκοτα (14 π.)και Λαρεντζάκη (13 π.) να παλεύουν και αυτοί για τους «κιτρινόμαυρους».

Το ματς
Ο Ούκιτς άνοιξε το σκορ με τρίποντο στην πρώτη κατοχή του αγώνα, με τον Χαραλαμπόπουλο να απαντάει με δίποντο. Ένα καλάθι και φάουλ του Γουίλιαμς έφερε την ΑΕΚ στο +4 (2-6), όμως οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και με ένα 13-0 έφτασαν τη διαφορά για πρώτη φορά στον αγώνα στους 9 πόντους (15-6). Ο Μαυροειδής με 4 σερί πόντους μείωσε τη διαφορά αλλά ο Παναθηναϊκός την έφερε ξανά στα ίδια επίπεδα (19-10) 4 λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί η ΑΕΚ έδειξε να… ξυπνάει, ο Σάκοτα πέτυχε τους 8 από τους 10 σερί πόντους της ομάδας του, με την Ένωση να μπαίνει μπροστά στο σκορ 4 δεύτερα πριν το φινάλε (20-19). Ωστόσο, ο Φώτσης με τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο διαμόρφωσε το 22-20, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

inner

Ο Σάκοτα ήταν εξαιρετικός, το ίδιο και ο Ούκιτς και η ΑΕΚ πήρε ξανά το προβάδισμα με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (22-24). Οι δύο ομάδες πήγαιναν… χέρι-χέρι, καλάθι-καλάθι με τη διαφορά να μην ανοίγει σε κανένα σημείο της δεύτερης περιόδου. Μετά το πέρας τριών λεπτών, πάντως, το ΟΑΚΑ «πάγωσε» καθώς ο Ρίβερς αποχώρησε από το παρκέ κρατώντας τον αριστερό του προσαγωγό! Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να πάρει μεγάλη διαφορά. Ο Ούκιτς με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα στα 22 δευτερόλεπτα έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (37-39) αλλά δύο βολές του Σίνγκλετον έφεραν το ματς στα ίσα (39-39) στο ημίχρονο!

inner

Φελντέιν και Νίκολς ήταν «ζεστοί» στο πρώτο ημίχρονο (13 και 10 πόντους, αντίστοιχα) και συνέχισαν έτσι, δίνοντας στον Παναθηναϊκό αέρα 5 πόντων (44-39) με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με ένα μικρό σερί (7-0) μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ, ωστόσο το «τριφύλλι» δεν άργησε να το γυρίσει και να μπει ξανά μπροστά (52-48), 3:35 πριν το φινάλε. Η ΑΕΚ επέστρεψε και πάλι (54-54), με τον Σάκοτα να κάνει τρομερή δουλειά μέσα στο παρκέ αλλά ο Μπουρούσης με κάρφωμα πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο ματς, αποκαθιστώντας την…. τάξη! Ωστόσο, ο Ντίξον με δύο βολές ισοφάρισε (56-56), με τον Φελντέιν να αστοχεί στο τελευταίο σουτ του τρίτου δεκαλέπτου.

inner

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στην τελευταία περίοδο! Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση, έβαζε δύσκολα στον Παναθηναϊκό αλλά ο Μπουρούσης βγήκε… μπροστά! Ο Έλληνας σέντερ με 5 πόντους και μία ασίστ στον Χαραλαμπόπουλο έστειλε τους «πράσινους» στο +8 (64-56). Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την τελευταία τους… αντεπίθεση και μείωσαν πέντε λεπτά πριν το φινάλε (67-63), μπαίνοντας ξανά στο ματς. Έβγαλαν δε, στη συνέχεια δύο σερί άμυνες αλλά ο -κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή- Ούκιτς υπέπεσε σε ισάριθμα λάθη (λάθος πάσα σε αιφνιδιασμό στη μία και βήματα στην άλλη), με το σκορ να μένει ως έχει.

Τα λάθη της ΑΕΚ δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτα από τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε όρεξη για… περιπέτειες! Ο Μπουρούσης δεν σκόραρε μόνο αλλά μοίραζε και ασίστ, δίνοντας μια εκπληκτική (πίσω από την πλάτη) στον Χαραλαμπόπουλο, που σκόραρε για να κάνει το 72-63. Ο νεαρός σμολ φόργουορντ των γηπεδούχων ήταν και αυτός θετικότατος και έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας καλάθι και φάουλ ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, στέλνοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους (75-65). Ο Λαρεντζάκης με ένα απίθανο τρίποντο μείωσε το σκορ και ο Φελντέιν με τζαμπ σουτ έγραψε το τελικό 77-68.

inner

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-39, 56-56, 77-68

inner

inner

Γιώργος Τσανάκας

sport-fm.gr