Μήνυμα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

karapanos4

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε μήνυμά του αναφέρει:

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, διατηρώντας ωστόσο μια ξεχωριστή σημασία και ένα ιδιαίτερο νόημα, για τους συνανθρώπους μας εκείνους που όχι μόνο στέκονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, αλλά λαμβάνουν μέγιστες διακρίσεις στο δύσκολο για όλους μας στίβο της ζωής.

  Η συγκεκριμένη ημέρα, δεν έχει ένα τυπικό εορταστικό χαρακτήρα και ούτε αποτελεί αφορμή για ευχολόγια. Θα ήταν ίσως ωφελιμότερο, να κάνουμε ένα συνοπτικό απολογισμό για το τι προσφέραμε ή τι μπορούμε να προσφέρουμε.

  Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου  με την επιμέλεια  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, οργάνωσε και λειτουργεί  τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Θα ήταν παράλειψή μας, εάν σ αυτή τη σοβαρότατη κατά την άποψή μου δομή, να μην εντάξουμε τα Άτομα με Αναπηρία. Για το λόγο αυτό, για πρώτη φορά στο Δήμο μας φέτος λειτούργησε το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, με σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οφείλαμε να καλύψουμε και ν αποκαταστήσουμε αυτή την παράλειψη, δίνοντας έτσι ισότιμα σε όλα τα παιδιά του δήμου μας χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, τη δυνατότητα της άθλησης, της ψυχαγωγίας και της δημιουργικής απασχόλησης.  Και πιστεύω ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας το καλύψαμε επαρκώς.

  Η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι αξία αδιαπραγμάτευτη. Όταν δε αφορά άτομα με αναπηρία, διπλασιάζει το μέγεθός της. Κι αυτό όχι μόνο  για λόγους ανθρώπινης ευαισθησίας, αλλά κυρίως από σεβασμό στο μεγαλείο της ψυχής των ίδιων και των οικογενειών τους».