Μαζί για τα επόμενα 4 χρόνια ΟΠΑΠ και Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

unnamed-11

Λαμπρή υποδοχή των αθλητών της πιο δυνατής ομάδας από τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016,  ανακοίνωσε την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή υποδοχής των 60 αθλητών της πιο δυνατής ομάδας που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και κατέλαβε την 24η θέση με 13 μετάλλια, εκ των οποίων 5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα. Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μέσα σε κλίμα υπερηφάνειας για τις σπουδαίες επιδόσεις και αισιοδοξίας για περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, συνεχάρη τους αθλητές για τη συμμετοχή και τις προσπάθειές τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τονίζοντας ότι «μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι κάθε ένας από εσάς είναι νικητής και ότι γυρίσατε ως η πιο δυνατή ομάδα του κόσμου. Συγχαρητήρια σε όλους σας για τη συμμετοχή και τις προσπάθειές σας. Συγχαρητήρια στους προπονητές σας και τους συνοδούς που έχετε δίπλα σας. Οι επιτυχίες σας στο Ρίο ήταν συγκλονιστικές και μας έκαναν όλους, σε όλη την Ελλάδα, χαρούμενους και υπερήφανους.

Ανακοινώνοντας την επέκταση της χορηγικής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο ΟΠΑΠ έχει δεσμευτεί και αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με το Παραολυμπιακό Κίνημα και τις βασικές αρχές που αυτό υπηρετεί. Τα τελευταία πέντε χρόνια στηρίζουμε τους αθλητές για να έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν και να επιτύχουν τους στόχους τους. Θα παραμείνουμε στο πλευρό της πιο δυνατής ομάδας για άλλα τέσσερα χρόνια, καθ’ όλη την προετοιμασία της για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά τη στήριξή μας στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Φουντουλάκης ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική συνεισφορά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ και τον πρόεδρό του κ. Καμίλ Ζίγκλερ για τη σημαντική αυτή χορηγία. Για εμένα, ο ίδιος και όλοι οι συνεργάτες του, αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο χορηγοί· είναι ότι έχουν ευαισθησία και ανθρωπιά. Κι αυτό το βάζω πάνω από κάθε χορηγία. Διότι όταν έχει συναίσθημα, για εμάς που μας στηρίζουν με αυτό το συναίσθημα, πέρα από τη χορηγία, μετράει πάρα πολύ. Και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής  επεσήμανε  χαρακτηριστικά: «Αισθανόμαστε κι εμείς υπερήφανοι, διότι αυτό τον ενάμιση χρόνο σε συνεργασία με τη διοίκηση της  Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και τον πρόεδρό της, Γιώργο Φουντουλάκη, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε περισσότερο, όχι μόνο από την καρδιά και την ψυχή μας, αλλά και από αυτό που μπορούσαμε να διαθέσουμε ως οικονομική στήριξη και βοήθεια στην ομάδα σας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Όπως επίσης δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται και ο ΟΠΑΠ, ο χορηγός αυτής της ομάδας».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που είμαστε ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και των αθλητών. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για τη μεγάλη σας επιτυχία και αντλούμε την δύναμή μας από την πιο δυνατή ομάδα που έκανε κατάθεση ψυχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο  Ρίο. Η πίστη στις ικανότητές σας και η επιμονή σας να ξεπερνάτε τις αντιξοότητες μάς εμπνέουν όλους να κυνηγάμε τα όνειρά μας».

Στην ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έως το 2020, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ, κ. Πετρ Ματεγιόφσκι: «Πιστεύουμε ότι το κυριότερο για τους αθλητές και ολόκληρη την ομάδα είναι να συνεχίζουν απερίσπαστοι την προετοιμασία τους για τους αγώνες. Θέλοντας να εξασφαλίσουμε ότι θα προετοιμασθούν κατάλληλα και έχοντας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στόχος βέβαια δεν είναι μόνο οι αγώνες του Τόκιο το 2020, αλλά και όλοι οι άλλοι αγώνες και οι επιτυχίες που θα φέρουν στην πορεία προς τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Ο αθλητής Γρηγόρης Πολυχρονίδης που κέρδισε δύο παραολυμπιακά μετάλλια στο μπότσια και ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων, υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χάρη στην υποστήριξη του ΟΠΑΠ. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε και ξεπεράσαμε το Λονδίνο κι όχι μόνο σε αριθμό μεταλλίων, αλλά και με τα πέντε χρυσά. Στο Τόκιο θα δώσουμε ακόμη πιο πολλές δυνάμεις και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, που με τις χορηγίες του πάμε στους αγώνες και μπορούμε και μαζεύουμε τους πόντους που χρειάζονται για την πρόκριση».

Συγγενείς των αθλητών και δημοσιογράφοι παρευρέθησαν στη χθεσινή εκδήλωση του ΟΠΑΠ στο αεροδρόμιο εκφράζοντας τη στήριξή τους στην πιο δυνατή ομάδα.

 

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα  για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr