Ματζουράκης: «Δεν επηρέασε η διαιτησία, να κληθεί στην Εθνική ο Κυριακίδης»

mantzourakis

«Μέλι» στάζει μιλώντας στο SDNA για τον Δημήτρη Κυριακίδη ο Γιάννης Ματζουράκης μετά και τη νέα εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ τονίζει ότι η διαιτησία δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα.

Αποτελεί αναμφίβολα -μακράν του δεύτερου- τον κορυφαίο τερματοφύλακα σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γλίτωσε τον Παναιτωλικό από συντριβή, στο Περιστέρι αποτέλεσε εκ των βασικών λόγων για το μεγάλο διπλό των Αγριωνιωτών κόντρα στον Ατρόμητο και χθες ήταν η βασική αιτία που οι “πράσινοι” έμειναν στο μηδέν.

O λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Κυριακίδη, που χθες γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 30α γενέθλιά του και βοήθησε τα “καναρίνια” να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κι ο πολύπειρος Γιάννης Ματζουράκης δεν θα μπορούσε βέβαια παρά να αποθεώσει τον τερματοφύλακά του, κάνοντας… κάλεσμα στους υπευθύνους να κληθεί και στην Εθνική Ελλάδας.

Για τον Δημήτρη εμείς το ξέρουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά τι τερματοφύλακα έχουμε στην ομάδα μας. Το θέμα είναι να το δείτε κι όλοι οι υπόλοιποι. Είναι ο πιο σταθερός στο ελληνικό πρωτάθλημα, σίγουρα μέσα στους τρεις καλύτερους. Μαζί με τον Ρομπέρτο μάλιστα που έφυγε, θεωρώ πως ήταν οι δύο κορυφαίοι και πέρυσι… Δηλαδή αυτός ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να βρίσκεται έστω κι ως τρίτος στην Εθνική ομάδα και καλούνται άλλοι παίκτες που δεν έχουν καθόλου χρόνο συμμετοχής…”, ήταν το… αποθεωτικό σχόλιο του κόουτς “Μαντζούρ” για τον Κυριακίδη.

“Κι εμάς μας αδίκησε η διαιτησία”
Από εκεί και πέρα ο τεχνικός του Παναιτωλικού πήρε θέση και για τα “πράσινα” παράπονα σχετικά με τη διαιτησία του αγώνα και συγκεκριμένα τις αποφάσεις του δεύτερου βοηθού, τονίζοντας ότι δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα.

Γιατί δηλαδή, εμάς δεν μας αδίκησαν. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για τον ένα βοηθό, αλλά κι εμάς μας αδίκησε ο άλλος σε τρεις περιπτώσεις. Δεν επηρεάστηκε η έκβαση του αγώνα από τα σφυρίγματα. Θεωρώ γενικά ότι η διαιτησία βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, είμαι γενικά ευχαριστημένος και μακάρι να συνεχίσει έτσι…”.

“Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε τον Παναθηναϊκό”
Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο “Ρουμάνος” επισήμανε πως: “Νομίζω ότι κάναμε μία πολύ πειθαρχημένη εμφάνιση κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός όντως μας πίεσε στο δεύτερο, αλλά αν δείτε την τελική στατιστική, λέει πως εμείς είχαμε 8 τελικές και οι αντίπαλοί μας 6. Οπότε θεωρώ πως ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε τον Παναθηναϊκό και μπήκαμε δυνατά. Ακόμα όμως και στο δεύτερο μέρος, αν δείτε μετά το 65′ παίξαμε με δύο επιθετικούς, δεν φοβηθήκαμε και θέλαμε να βγούμε μπροστά για να “χτυπήσουμε” το ματς και να κρατήσουμε και την αντίπαλη ομάδα πιο πίσω…”.

“Εχει κλείσει η ψαλίδα, θα διεκδικήσουν και οι 4 το πρωτάθλημα”
Οσο για την πρώτη εικόνα που έχει για την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος, ο 67χρονος τεχνικός τονίζει ότι: “Δεν μπορώ να δώσω πιθανότητες, αλλά σίγουρα η ψαλίδα έχει κλείσει φέτος. Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Πλέον δεν υφίσταται η διαφορά που υπήρχε με τον Ολυμπιακό μετά τις μεταγραφές που έκαναν, έχουν βελτιωθεί όλοι τους πάρα πολύ, δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι…”.

Ενώ για τις βλέψεις του Παναιτωλικού φέτος κι αν σκέφτεται την προοπτική της Ευρώπης, αρκέστηκε σε ένα λακωνικό… όλο νόημα σχόλιο: “Παιδιά… σιωπή! Είναι νωρίς ακόμα…”.

sdna.gr