Ματωμένη Σελήνη και ολική έκλειψη το βράδυ της Κυριακής.Ορατή και από την Ελλάδα

red_moon_473_355.jpg

 

Ένα εκπληκτικό φαινόμενο το οποίο είχε να συμβεί 30 χρόνια θα μπορούμε να απολαύσουμε από το βράδυ της Κυριακή μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, μια πανσέληνος με το φεγγάρι να είναι το μεγαλύτερο που μπορεί να υπάρξει, η λεγόμενη και υπερπανσέληνος(θα είναι πιο κοντά στη Γη), θα εξαφανιστεί τελείως λόγω ολικής έκλειψης. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά εντυπωσιακό…

Ωστόσο, όσοι μείνετε ξύπνιοι δεν θα βυθιστείτε στο απόλυτο σκοτάδι… αλλά θα δείτε τον ουρανό να γίνεται κόκκινος, μιας και η έκλειψη θα προκαλέσει το λεγόμενο ματωμένο φεγγάρι!

original.jpg
Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό στην Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία. Οι ακριβείς χρόνοι του φαινομένου στη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, θα έχουν ως εξής:

– Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 3:11 π.μ

– Έναρξη μερικής έκλειψης: 4:07 π.μ

– Έναρξη ολικότητας: 5:11 π.μ

– Μέγιστο έκλειψης: 5:47 π.μ

– Τέλος ολικότητας: 6:23 π.μ

– Τέλος μερικής έκλειψης 7:27 π.μ

– Τέλος έκλειψης παρασκιάς 8:22 π.μ (η Σελήνη θα έχει ήδη δύσει).

Στη χώρα μας η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της περίπου στις έξι παρά δέκα το πρωί, ενώ κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να δούμε μέχρι το 2033!

Για την ιστορία, πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Ματωμένη Σελήνη σημαίνει το τέλος του κόσμου…  Έτσι, προβλέπουν ότι ο κόσμος δεν θα υπάρχει μετά τη Δευτέρα, ίσως εξαιτίας της πτώσης κάποιου μεγάλου αστεροειδούς.

Κάτι που ωστόσο φρόντισε η NASA να διαψεύσει ώστε να προλάβει τα χειρότερα! Για αυτό προτείνουμε να αφήσετε τις θεωρίες περί τέλους του κόσμου στην άκρη και χωρίς φόβο να απολαύσετε το απίστευτο θέαμα!