Μεγάλη καταστροφή στον Άη – Γιώργη Mεσολογγίου από την πυρκαγιά

unnamed (9)
Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 1 περιπου το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγιου Γεωργίου του δήμου Μεσολογγίου.
Η φωτιά απείλησε την κατοικημένη περιοχή όμως η επέμβαση μεγαλης πυροσβεστικής δύναμης απέτρεψε τα χειρότερα. Στην κατάσβεση πήραν μέρος δυο αεροσκάφη καναντερ δυο πετζετελ κ πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Τα επίγεια μέσα αποτελούνταν απο 20 πυροσβεστικά οχήματα απο την Π.Υ Μεσολογγίου και απο όμορες υπηρεσίες και 60 πυροσβεστες καθώς και απο 10 ατομα πεζοπόρου τμηματος της 6ης ΕΜΑΚ το οποίο επιχειρεί και αυτή την ωρα ώστε να κατασβεσει και τις τελευταίες εστίες. Επίσης βοήθησαν και οι υδροφόρες του δήμου Μεσολογγίου, καθώς επίσης και του δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας.
Απο την πρωτη στιγμη ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ηταν στο σημείο για να παρέχει βοήθεια στο έργο της πυροσβεστικης , ενω παρών ηταν και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασιας της Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τεγας. Τελικά μετα απο μεγάλη προσπαθεια η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο κατακαίγοντας όμως πολλά στρέμματα δασικής εκτασης προκαλώντας τεραστια περιβαλλοντική καταστροφή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί τα αιτία πρόκλησης αυτής της μεγαλης φωτιάς.http://www.aixmi-news.gr/