Μεσολόγγι:Διευκρινήσεις για τη διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

 

  Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας, παραθέτονται οι ακόλουθες διευκρινήσεις σχετικά με την διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

  Ειδικότερα,

  Η διανομή έγινε βάση των δικαιούχων, στους οποίους όμως προστίθενται σχεδόν καθημερινά λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη χορήγησης τροφίμων. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί αναφέρονται σε άτομα που παρέλαβαν τα φρούτα από το σημείο διανομής.

Από τις ποσότητες  που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα 23-11-2015, οι μισές δόθηκαν στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας ώστε να μοιρασθούν στους δικαιούχους που δεν είχαν την δυνατότητα να μεταβούν στο Μεσολόγγι, αλλά και σε οικογένειες ή άτομα τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν εντάχθηκαν σε κάποιο πρόγραμμα, παρόλα αυτά όμως έχουν αντικειμενικές ανάγκες.

Ποσότητες τροφίμων που έμειναν, δόθηκαν σε ιδρύματα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο Σελίβειο Γηροκομείο, στο ΚΑΠΗ και στο εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα». Ποσότητα φρούτων εστάλη ακόμη και σε σχολεία χωριών, όπως για παράδειγμα στη Σταμνά.

  Επιθυμία μας και επιδίωξη είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ηλικιωμένους και κυρίως άτομα ή οικογένειες απομακρυσμένων περιοχών που χρήζουν βοήθειας. Η προσπάθεια αυτή, θεωρούμε πως θα πρέπει να γίνεται με διακριτικότητα -λόγω ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων – και κυρίως σεβασμό προς τους συμπολίτες μας, καθώς δεν αποτελεί μέσο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.  

 

Η εντεταλμένη σύμβουλος

 

Ευαγγελία Τσέλιου – Παναγοδήμου