Μεσολόγγι:Μετατροπή σιντριβανιών σε χώρους πρασίνου

Μεσολόγγι:Μετατροπή σιντριβανιών σε χώρους πρασίνου

 

 

Η πολυετής εγκατάλειψη των σιντριβανιών που είχαν τοποθετηθεί σε πλατείες της πόλης του Μεσολογγίου, είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή των μηχανισμών τους, οι οποίοι πλέον για ν’ αντικατασταθούν απαιτούν υπέρογκα ποσά. Επιπλέον, λόγω της αδυναμίας λειτουργίας πολλά από αυτά είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, λόγω της συγκέντρωσης στάσιμων νερών.

Αντί οποιασδήποτε πολυδάπανης συντήρησης, από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου επιλέχθηκε η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αντικατάστασης των ανενεργών και πλήρως κατεστραμμένων σιντριβανιών και μετατροπής -με τις κατάλληλες παρεμβάσεις- σε καλαίσθητα σημεία πρασίνου.

Η πρώτη παρέμβαση έγινε στην πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή «Πλώσταινα», όπου ο χώρος καλύφθηκε και αμέσως μετά ακολούθησε η φύτευσή του από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Ωστόσο, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός της καταστροφής από αγνώστους,  του δένδρου που φυτεύθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα. Σε δήλωσή του για το περιστατικό, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος σημειώνει ότι: «Τέτοιες ενέργειες αφενός δεν τιμούν κανένα, αφετέρου είναι προσβλητικές για την ίδια την πόλη. Δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ την σκοπιμότητα που υπέδειξε την καταστροφή, ή έστω να κατανοήσω το ελάχιστο κίνητρο του αγνώστου ή των αγνώστων. Ο βανδαλισμός δημοτικών χώρων, μόνο ως «διαμαρτυρία» δεν μπορεί να εκληφθεί. Αντιθέτως, συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας».