Μεσολόγγι:ΤΕΙ και στήριξη πρωτογενή τομέα τα αιτήματα σε Μεϊμαράκη

Ο Β. Μεϊμαράκης με μαθητές και αποφοίτους του Λυκείου Νεοχωρίου

To Μεσολόγγι ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας  στη Δυτική Ελλάδα για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνοδευόταν από τους βουλευτές Αιτωλ/νίας Μ. Σαλμά και Κ. Καραγκούνη και από το βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη. Ο κ. Καραπάνος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην Πινακοθήκη όπου τον καλωσόρισε, παρουσιάζοντάς του μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δήμο, με βασικότερο την υποβάθμιση του ΤΕΙ. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη τη δέσμευση για ενίσχυση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ενώ του παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται και θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απαντώντας τόνισε, ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για δραστικές αλλαγές, αλλά υποσχέθηκε ότι όλα τα σοβαρά ζητήματα και κυρίως αυτά που αφορούν την Παιδεία θα μπαίνουν σε διαβούλευση, ώστε οι όποιες αλλαγές να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη, τουλάχιστον, της πλειοψηφίας των φορέων. Άφησε όμως ένα παράθυρο ανοικτό ότι το θέμα του ΤΕΙ, εφόσον η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα το δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το Μεσολόγγι είναι μια ιστορική πόλη που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να προσθέσουν στην Παιδεία.

Στη συνέχεια ανέπτυξε το πολιτικό σκεπτικό του κόμματος καλώντας τους ψηφοφόρους, και όχι μόνο, να προβληματιστούν και να σκεφτούν που θα δώσουν την ψήφο τους, αφού σε αυτή την κρίσιμη εποχή δεν είναι σκόπιμο ο κόσμος να ψηφίσει με γνώμονα την αγανάκτηση. «Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι η ψήφος στα μικρά κόμματα ουσιαστικά είναι άσκοπη. «Η εκδικητική ψήφος μας κόστισε 90 δις», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του θέλοντας να προβληματίσει όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στη Ν.Δ.

Ο επόμενος σταθμός του ήταν το Νεοχώρι όπου συναντήθηκε με αγρότες, στους οποίους εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του, υπογραμμίζοντας ότι, επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι από τους πιο βασικούς για την ανάπτυξη της χώρας, η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί εξοντωτικά μέτρα για αυτούς. Στην επαφή του με τους αγρότες της περιοχής ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ιδιαίτερα προσιτός λέγοντας ότι του αρέσει ιδιαίτερα η άμεση επαφή με τον κόσμο. Επειδή όμως η προεκλογική περίοδος είναι πολύ σύντομη δεν έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε όλα τα σημεία της χώρας στα καφενεία, όπου μπορεί να κάνει ουσιαστικές συζητήσεις με τους ανθρώπους του μόχθου. Στο Νεοχώρι όμως τον περίμεναν μαθητές και απόφοιτοι του Λυκείου οι οποίοι και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του ενώ τον προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κ. Σύρρος.

Αργότερα αναχώρησε για το Αγρίνιο, όπου θα έχει κι άλλες συναντήσεις, όπως επίσης και στη Ναύπακτο, την οποία θα επισκεφθεί αργότερα, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

http://www.aixmi-news.gr/i