Μεσολόγγι:Τώρα μπουκάρουν και στα κότερα…

Τώρα μπουκάρουν και στα κότερα…

Συχνές είναι οι κλοπές κατά τις νυχτερινές ώρες σε σκάφη, τα οποία αγκυροβολούν στο λιμάνι του Μεσολογγίου.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης σημειώθηκε μια ακόμη κλοπή σε σκάφος, του οποίου οι ιδιοκτήτες επέλεξαν το Μεσολόγγι για τις διακοπές τους, και είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι. Μάλιστα την ώρα που οι δράστες μπήκαν στο σκάφος οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν μέσα και κοιμόντουσαν, χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό, πράγμα που δημιουργεί υποψίες ότι μπορεί να δέχθηκαν κάποιο υπνωτικό σπρέι. Οι δράστες πήραν τα χρήματα που βρήκαν και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές οι κλέφτες προσέγγισαν το σκάφος κολυμπώντας και όχι από τη στεριά, όπου κάθε βράδυ υπάρχει περιπολία λιμενικών. Φαίνεται ότι ήταν καλά ενημερωμένοι και πιθανά είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις τόσο των ιδιοκτητών του σκάφους όσο και των λιμενικών. Μάλιστα έχουν αναφερθεί κλοπές και σε άλλα σκάφη, που έχουν καταγγελθεί στο Λιμεναρχείο, το οποίο κάνει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι κλοπές αυτές έχουν πάρει διαστάσεις που δυσφημίζουν το Μεσολόγγι στο οποίο όχι μόνο δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους εκείνοι που έπεσαν θύματα κλοπής, αλλά σίγουρα θα το πουν και σε άλλους για να τους προφυλάξουν. Έτσι λοιπόν όσο και αν παλεύουν όλοι οι φορείς και οι αρχές για να αναπτύξουν το λιμάνι, χρειάζεται πολλή δουλειά πρώτα, η οποία πρέπει να ξεκινήσει από την παιδεία των κατοίκων της πόλης σε όποια τάξη κι αν ανήκουν…

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

http://www.aixmi-news.gr/