Μεσολόγγι: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ για τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή

Την Τετάρτη 10-6-2015 έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας προγραμματισμένη συνάντηση των φορέων της πόλης με τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή. Κατά την διάρκεια της συνάντησης – στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνος, οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Κατσούλης, κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος κ. Δημ. Τομαράς και η Γ.Γ. κ. Ευδοξία Παρασκευά του Σωματείου Εργαζομένων, ο εκπρόσωπος των ιατρών κ. Αποστόλης Φασούλας, καθώς και ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Ζαβιτσανάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Μεσολογγίου κ. Σπ. Πλάγκας καθώς και ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρεμένος – συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και μετά από διαλογική συζήτηση υπήρξαν οι παρακάτω θετικές εξαγγελίες του κ. Υπουργού:

  • Στελεχώνονται άμεσα με τέσσερις (4) επικουρικούς γιατρούς (2 καρδιολόγοι, 1 παθολόγος και 1 νεφρολόγος) το Νοσοκομείο. Η θητεία των επικουρικών πλέον γιατρών θα είναι διετής με προοπτική για να γίνει τριετής τουλάχιστον για 6η ΥΠΕ που ανήκει το Μεσολόγγι.
  • Έχει εγκριθεί πίστωση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για προκήρυξη 10 μονίμων θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
  • Κατατίθεται εντός του Ιουνίου νομοθετική ρύθμιση για την απομάκρυνση των Διευθυντών των Νοσοκομείων της χώρας που δεν παραιτούνται χωρίς αξίωση αποζημίωσης.
  • Θα γίνει κάθε προσπάθεια να καταβληθούν τα οφειλόμενα 7.000 ευρώ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
  • Δεν έγινε συζήτηση για το θέμα της αποσύνδεσης, το οποίο παραμένει κύριος και βασικός μας στόχος.

Η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» θεωρεί καταρχήν θετικές τις ανωτέρω δεσμεύσεις αλλά παράλληλα τονίζει ότι αυτές θα κριθούν εκ του τελικού αποτελέσματος. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και πολιτική βούληση αλλά και δεσμεύσεις χρημάτων απαιτούνται. Τέλος θεωρούμε ότι τυχόν ισοπεδωτικές και μηδενιστικές λογικές ούτε σχέση με την πραγματικότητα έχουν, ούτε υπηρετούν την κοινή υπόθεση.

Καλό είναι λοιπόν να σιωπούν και αυτοί που διέλυσαν την δημόσια υγεία στην περιοχή μας αλλά και αυτοί που δεν κούνησαν ποτέ το δακτυλάκι τους όταν η πόλις εάλω… Έχουμε δρόμο ακόμη. Ο σωστός βηματισμός απαιτείται.