Μεσολόγγι- Ξενώνας Τέχνης- Το νέο δημιούργημα  της “Διεξόδου”

 

 

Η τραπεζαρία και οι πολυθρόνες είναι το

Στην καρδιά της πόλης του Μεσολογγίου, η “Διέξοδος” δημιούργησε  έναν Ξενώνα Τέχνης προκειμένου να εξυπηρετεί αφ΄ενός μεν τις ανάγκες φιλοξενίας των προσκεκλημένων του Πολιτιστικού της Οργανισμού αφ΄ετέρου δε να τον διαθέτει για την φιλοξενία τρίτων – επιλεγμένων – επισκεπτών καλύπτοντας έτσι τις λειτουργικές δαπάνες του ιδιαίτερου αυτού χώρου.

Ο Ξενώνας είναι  πολυτελέστατος  και  λειτουργεί σε διαμέρισμα που  βρίσκεται επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 42.

Έχει την δυνατότητα φιλοξενίας έως τέσσερα άτομα και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την παροχή υπηρεσιών  υψηλής ποιότητας  και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Τον διάκοσμο του ξενώνα συνθέτουν αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, ασημικά και φωτογραφίες από το παλιό Μεσολόγγι.

.

Το ιδιαίτερης αισθητικής υπνοδωμάτιο διαθέτει ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια, ειδικά κατασκευασμένα για ανάλογους χώρους.

Τηλεοράσεις, κλιματιστικά και αυτόνομη θέρμανση λειτουργούν σε όλους τους χώρους ενώ στο μπάνιο υπάρχουν πετσέτες, μπουρνούζια, στεγνωτήρας μαλλιών, καλλυντικά, χειροποίητα σαπούνια και οικολογικά σαμπουάν.

Στη διάθεση επίσης  του φιλοξενούμενου  υπάρχει σίδερο, σιδερώστρα και μικρό φαρμακείο.

Στην κουζίνα, που είναι διακοσμημένη με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το παλιό Μεσολόγγι, ο επισκέπτης βρίσκει νερά, καφέδες, ποτά, αναψυκτικά, βούτυρο, φρυγανιές, δημητριακά, μέλι, τσάι και σπιτικές μαρμελάδες ενώ, εάν επιθυμεί, μπορεί να παρασκευάσει και μόνος του φαγητό χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική κουζίνα και τα ολοκαίνουργια σκεύη και σερβίτσια.

Ο ξενώνας διαθέτει πολύ μεγάλη βεράντα, επίσης διακοσμημένη με έργα τέχνης, στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της οποίας ο επισκέπτης απολαμβάνει την πλήρη ησυχία του.

Στη βιβλιοθήκη του σαλονιού υπάρχουν βιβλία που σχετίζονται με το Μεσολόγγι ή οι συγγραφείς τους είναι Μεσολογγίτες. Επίσης υπάρχουν βιβλία των οποίων οι συγγραφείς έχουν φιλοξενηθεί στη «Διέξοδο».

Στα κομοδίνα υπάρχουν εξαιρετικά κατατοπιστικοί τουριστικοί οδηγοί με τα αξιοθέατα της πόλης και της περιοχής ενώ στη διάθεση του φιλοξενούμενου ο ξενώνας διαθέτει καινούργια ποδήλατα για ελεύθερη χρήση.

Φεύγοντας ο επισκέπτης από τον χώρο παίρνει μαζί του ένα πολυτελές folder γεμάτο έντυπο υλικό του Μεσολογγίου καθώς και ένα σακουλάκι αλάτι «αφρίνα» σαν ανάμνηση της διαμονής του στον ξενώνα και με την ευχή του ιδρυτή και των συνεργατών της «Διεξόδου» να τον υποδεχθούν και άλλες φορές στην Ιερή Πόλη.

 

* Η διάθεση του ξενώνα σε επιλεγμένους επισκέπτες της πόλης γίνεται μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη υποδοχής του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου»