Μετά τις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ τι;

Αποτέλεσμα εικόνας για καθηγητες

Η αλλαγή πορείας του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε!

«Με τον καιρό να είναι κόντρα, έχει τιμή σαν πετάς»

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αλλαγών και τον κατακερματισμό που περιπλέκει τα πράγματα θα πρέπει με συγκροτημένο τρόπο να εξάγουμε εκλογικά συμπεράσματα (Δ.Σ. & Υ.Σ.) και αποφασιστικά να συμβάλουμε στην ανόρθωση της «χαμένης» δυναμικής και αξιοπιστίας της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, του μεγαλύτερου σωματείου του νομού, που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη!

Οι συνάδελφοι της Α.Ε.Κ., μετά την εκλογή εκπροσώπου στο Δ.Σ. (για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ 5 έδρες εκλεκτόρων), θέλουν να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους ξεχωριστά στους συναδέλφους που τόλμησαν την ανατροπή κόντρα στα συστημικά μπλοκ και μας στήριξαν αλλά και σε όλους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας.  

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που εδώ και χρόνια διαβαίνουμε και στους ακόμη χειρότερους για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, που κυβερνήσεις Ε.Ε. και δανειστές σχεδιάζουν, εμείς δηλώνουμε αγωνιστικά «παρόν» και αποφασισμένοι, με έναν και μόνο στόχο: Να ανατάξουμε το συλλογικό φρόνιμα των συναδέλφων για τον ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ μέχρι τη συνολική ανατροπή αυτής της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας και τα παιδιά μας!

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να δράσουμε είναι σύνθετες. Χαρακτηρίζονται από γενικευμένη υποβάθμιση της κοινωνίας, αναμενόμενο από τη στιγμή που κινητήριος μοχλός είναι το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των ανθρωπίνων αναγκών.

Εντούτοις εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα απογοητεύσουμε τους συναδέλφους μας για την επιλογή τους να μας ψηφίσουν. Θέλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε ως κλάδος συλλογικά, συγκροτημένα και ενωτικά στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και κάθε έννοια συλλογικής συμμετοχής και αξιοπρέπειας. Δηλώνουμε επίσης ότι θα είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και πρωτοστατούμε χωρίς εξαρτήσεις κομματικές και υπηρεσιακές στην οργάνωση των αγώνων του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος. Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα όλες τις δεσμεύσεις μας κόντρα σε κάθε μνημονιακή κυβέρνηση με βασικό γνώμονα την ταξική συνείδηση και αγωνιστική ενότητα του πολύπαθου κλάδου των εκπαιδευτικών.

Να ξαναγίνει η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας το κέντρο της εργατικής πολιτικής στην περιοχή.

Ενάντια στην υποβάθμιση της δουλειάς μας και της ζωής μας

Δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχεια της αδράνειας της Β’ ΕΛΜΕ. Οι συνάδελφοι των παρατάξεων που θα έρθουν στο Δ.Σ. αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες έναντι του κλάδου, ιδιαίτερα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε απόπειρα παρέκκλισης έστω από τις ψηφισμένες θέσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ (στα οικονομικά, εκπαιδευτικά και εργασιακά θέματα που χρονίζουν) και την ενσωμάτωσή τους στις μνημονιακές πολιτικές και στα γρανάζια της διοίκησης και του παραγοντισμού. Όπως αρμόζει σε μια ανυπότακτη δύναμη, που αγωνίζεται για την ανατροπή του μνημονιακού τοπίου, που συνθλίβει και εξαθλιώνει την ελληνική κοινωνία και καταστρέφει τα όνειρα της νέας γενιάς «δεν θα αφήσουμε τίποτε να μας πάει πίσω, τίποτε να μας ρίξει κάτω»!

Αν οι Εκπαιδευτικοί έχουμε παραμείνει “στα ίδια”, όπως μας υπογραμμίζει ο κος Λιάκος, εδώ και δεκαετίες, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αίτημά μας για Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Κάποιοι στο όνομα της “ανανέωσης” και της “αλλαγής” αλλάξανε πουκάμισα και ντύθηκαν καινούριες φορεσιές για να υπηρετήσουν όλη τη χυδαιότητα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ενάντια στο αντιδραστικό ρεύμα που απαξιώνει και κατεδαφίζει συστηματικά το Δημόσιο Σχολείο και εξαθλιώνει τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, σηκώνουμε ψηλά τα διαχρονικά ανεκπλήρωτα συνθήματα και αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η συγκρότηση Προεδρείου στη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας απαιτεί ένα μίνιμουμ πολιτικοσυνδικαλιστικό πρόγραμμα δράσης ΕΝΑΝΤΙΑ:

  • Στις μνημονιακές πολιτικές των κάθε φορά Κυβερνήσεων της ΕΕ – ΔΝΤ
  • Στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση των εκπαιδευτικών
  • Σε κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης – καρατόμησης, που οδηγεί σε κόφτη του μισθού (συμφωνία κυβέρνησης με τους θεσμούς) στην υπηρεσιακή υστέρηση, σε διαθεσιμότητες, κινητικότητα και απολύσεις.
  • Στις καταργήσεις τμημάτων Γεν. Παιδείας, τομέων ΕΠΑΛ και υποστηρικτικών δομών, που οδηγούν σε υποβιβασμό της δημόσιας εκπαίδευσης με τελικό άμεσο στόχο το κλείσιμο των περιφερειακών σχολείων του νομού
  • Σε μηδενικούς μόνιμους διορισμούς καθηγητών
  • Σε κάθε διοικητική αυθαιρεσία και αυταρχισμό

ΑΜΕΣΑ :

  • Ανασυγκρότηση – ανόρθωση της Β’ ΕΛΜΕ σε διεκδικητική – αγωνιστική κατεύθυνση
  • Άμεσα κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές
  • Στήριξη των ΕΠΑΛ με την άμεση κατάργηση της αυθαίρετης κατάταξής τους σε κατηγορίες (σύστημα μορίων), που θεσπίζει η Φ12/127076/01-08-2016 Υ.Α. Φίλη με τα κατώτερα όρια στον ελάχιστο αριθμό μαθητών σε κάθε τμήμα. Είναι αυθαίρετο και δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της κάθε περιοχής (Ορεινή Τριχωνίδα, Θέρμου, Μακρυνεία, Βάλτος, Ξηρόμερο) και τη δυσκολία προσβασιμότητας των μαθητών στα επαρχιακά σχολεία
  • Αποκατάσταση αδικιών συναδέλφων από την υπηρεσία
  • Επαναλειτουργία του τμήματος Β’ τομέα Οικονομίας Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καινουργίου και λόγω της επιλογής του σχολείου στο πρόγραμμα των 121 ψηφιακών σχολείων ΔΕ, δύο (2) στην Αιτωλ/νία, όπως απαιτούν και οι Δήμοι Αγρινίου και Θέρμου
  • Ορισμό εκπροσώπων σε κάθε ΔΕΠ. Απαιτούμε την εκπροσώπηση της ΕΛΜΕ και στις Σχολικές Επιτροπές των Καλλικρατικών Δήμων
  • Η εκπτωτική κάρτα της ΟΛΜΕ να ισχύει για τις μετακινήσεις των συναδέλφων με το ΚΤΕΛ και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων.
  • Πρωτοβουλίες συγκρότησης ενός νέου αγωνιστικού μορφωτικού πολιτιστικού εκπαιδευτικού ρεύματος σε συνεργασία με όλες τις ΕΛΜΕ της Δυτ. Ελλάδα και τους άλλους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, σωματεία, αυτοδιοίκηση, κινήσεις κ.λ.π.
  • Συντονισμό με τους συνταξιούχους συναδέλφους της περιοχής μας για κοινή δράση στα πλαίσιο του Πανελλήνιου Συλλόγου τους

Ενδεικτικά αιτήματα για διεκδίκηση από την Β’ ΕΛΜΕ στη νέα συνδικαλιστική χρονιά 2016-2017:

  • Δημόσια-δωρεάν Παιδεία για όλους
  • Ανασχεδιασμός της ΤΕΕ σε νέα βάση – ΟΧΙ στη μαθητεία και κατάρτιση
  • Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών- Κάλυψη όλων των κενών με ισάριθμες προσλήψεις
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Να αποδοθούν όλες οι απώλειες από τα μνημνόνια
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει τα υπομνήματα Λιάκου-Γαβρόγλου. Καμία αξιολόγηση – χειραγώγηση – καρατόμηση.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των μαθητών μας
  • Άμεση λειτουργία και στήριξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης
  • Παροχή από το σχολείο ολοκληρωμένης ξενόγλωσσης, αθλητικής, μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης
  • Εκσυγχρονισμό όλων των σχολικών εργαστηρίων
  • Επαναλειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών
  • 20 μαθητές στην τάξη, 10 στα εργαστήρια – Ομάδες Προσανατολισμού
  • Λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια. Σύγχρονα εργαστήρια χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και εταιριών
  • Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και στην καταστολή τους
  • Εκπτωτική μαθητική κάρτα για συγκοινωνίες, μουσεία, βιβλιοπωλεία, θέατρα, κινηματογράφους
  • Σίτιση για όλα τα παιδιά

ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΥΓ.: 1) Θα «τολμήσουν» οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων να κάνουν την υπέρβασή τους στην συγκρότηση του Δ.Σ.;

2) Την Τετάρτη 14-12-2016 θα γίνει η 1η συνεδρίαση για την συγκρότηση του Προεδρείου της Β’ ΕΛΜΕ.

Η συμμετοχή των συναδέλφων στην συνεδρίαση είναι απαραίτητη.

«Οι καιροί ου μενετοί»

Α.Ε.Κ. Αγρίνιο

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ