Μεταγραφές, αποκαλύψεις, φάουλ & ο απρόσμενος νικητής της σεζόν!

fg

Λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για την «αυλαία» της φετινής σεζόν, η τηλεοπτική τράπουλα ανακατεύεται αναδεικνύοντας πλέον εκ του αποτελέσματος ποιοι είναι οι πραγματικά κερδισμένοι.

Πάμε, όμως, να δούμε τι έχω να θυμάμαι από τις τηλεοπτικές εκπομπές αυτής της εβδομάδας:

1. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος πάει ΑΝΤ1; Ενδιαφέρον σενάριο η συνεργασία με τη Συνατσάκη.Δεν νομίζω πως μια κατά μέτωπον αναμέτρηση με την Ελένη Μενεγάκη θα προσφέρει κάτι είτε στο κανάλι, είτε στους δύο παρουσιαστές. Έχοντας στη φαρέτρα του το πολύ ενδιαφέρον πείραμα #Ougachallenge, που ξεκίνησε να τσιμπάει και νούμερα στη βραδινή ζώνη του Mega, θα έβλεπα τον Δημήτρη Ουγγαρέζο σε κάτι που πραγματικά του πάει και όχι σε εναλλακτικό μεσημεριανό με τη Συνατσάκη. Ας θυμηθούμε, άλλωστε, τι έγινε όταν το ίδιο κανάλι (ΑΝΤ1) ένωσε τα δύο πιο hot τότε δεύτερα πρόσωπα εκπομπών, τη Ζαρίφη και τον Μουτσινά, και τα έβγαλε στην αρένα της Μενεγάκη…

2. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ανεπίσημα ξανά στον ΑΝΤ1. Η αναφορά του δαιμόνιου παρουσιαστή σε μια από τις καλύτερες επαγγελματικές προτάσεις της καριέρας του, κατά τη διάρκεια του «Πρωινού» της Παρασκευής, έκανε (για μένα τουλάχιστον) σαφές πως το κανάλι έσπευσε να μην αφήσει ανοιχτή τη συνεργασία του με το πρωινό ζευγάρι του και να τους προτείνει κάτι αρκετά δελεαστικό. «Εικασίες», θα μου πείτε, «λογική εξέλιξη» θα σας απαντήσω. Άλλωστε, είδα κάτι 25άρια, μέσα στη βδομάδα, έναντι κάτι 15αριών του Mega στην πρωινή ζώνη.

3. Η Μαρία Ηλιάκη αρνήθηκε να βρεθεί τηλεοπτικά με την Κατερίνα Καινούργιου. Ουπς! Κάποιος έχει τα νεύρα του, κάποιου δεν του έχει περάσει η κόντρα, αλλά, από την άλλη, δεν μπορώ να μην σχολιάσω πως βρήκα μάλλον άκομψο από την πλευρά του Δημήτρη Ουγγαρέζου το να εκτίθεται αυτή η πληροφορία τηλεοπτικά. Βέβαια, δεν είναι η μόνη άκομψη στιγμή που παρακολούθησα αυτή την εβδομάδα στο «Mega Με Μια». Είδα, για παράδειγμα, και τον Σεφερλή να τραβάει από τα μαλλιά το θέμα «Η Καινούργιου, οι αισθητικές επεμβάσεις και οι αλλαγές στην εμφάνισή της». Ειδικά από έναν άντρα, που φημίζεται και για την τηλεοπτική ευγένειά του, το βρήκα λίγο σκληρό.

4. Ο Γιώργος Λιάγκας πήγε στο «Αργά». Και ήταν απολαυστικός. Βέβαια, ο Λιάγκας μίλησε όμορφα και ανοιχτά για πράγματα για τα οποία δεν είχε μιλήσει ως τώρα έχοντας απέναντί του τον Μαστοράκη. Και ακριβώς εκεί είναι που υστερεί κατά πλειοψηφία η σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητά μας έναντι του παρελθόντος. Kάπως έτσι, έχουμε φτάσει να βλέπουμε ανούσιες -με ελάχιστες εξαιρέσεις- συνεντεύξεις, με ανθρώπους που λένε τα ίδια και τα ίδια, όχι επειδή ο συνεντευξιαζόμενος δεν έχει κάτι καλύτερο να πει, αλλά κυρίως επειδή ο συνεντευξιάζων δεν έχει το ταλέντο ή τη δυναμική να το εκμαιεύσει.

5. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μάλλον θεωρεί τελειωμένη υπόθεση τα «Καρντάσιανς». Γι΄ αυτό και με την πρώτη ευκαιρία γυρνάει το παιχνίδι πάνω του, δεν αργεί να πιαστεί στα λόγια με τον Δημήτρη Σταρόβα, κάνει ένα ατέλειωτο μονόλογο απέναντι στον οποιονδήποτε καλεσμένο και στο τέλος ευχαριστεί το κοινό που (τον) χειροκροτεί. Η Μπεκατώρου μπορεί να παρακολουθεί ατάραχη το όλο σκηνικό γιατί ξέρει πως το «Πρωινό ΣουΚου» της σκίζει και πιθανότατα πάει και για του χρόνου. Και ο Γρηγόρης βέβαια έχει πάτημα για να τα κάνει όλα αυτά, αφού η απογευματινή «Μαμά» επίσης πάει τέλεια σε νούμερα, άρα και η συνεργασία του με τον σταθμό φαντάζει ευοίωνη.

6. Συγκλονιστικός ο Χριστόφορος Πέσκιας στην «Ελένη». Από το πουθενά (ο άνθρωπος πήγε απλά να μαγειρέψει κοτόπουλο) έφτασε να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική διήγηση για όσα έζησε, σε ηλικία 11 χρονών, κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Σπάνια τηλεοπτική στιγμή, ειδικά για την «Ελένη», αφού παρακολουθήσαμε έναν άνθρωπο να περιγράφει κάτι πραγματικά συγκλονιστικό με έναν τόσο ανθρώπινο τρόπο και χωρίς την παραμικρή πίεση.

7. Στα τηλεοπτικά αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και η εξαιρετική συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Χριστίνα Πολίτη. Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω τη συγκεκριμένη γυναίκα να λέει: «Όταν πρωτογνώρισα τον Ισίδωρο, πηγαίναμε στον Υμηττό, που ξέρω τι ώρα ανάβουν τα φώτα, για να μη μας δουν». Το φανταζόμουν, αλλά δεν περίμενα πως θα το ακούσω τηλεοπτικά. Και μου άρεσε αυτό. Τόσο για το τόλμημα της ίδιας, τόσο και για την επιτυχία της Χριστίνας Πολίτη σε αυτή την τηλεοπτική συνάντηση.

8. Η Αλέκα Καμηλά βρέθηκε στο «MEGA με ΜΙΑ». Χειμαρρώδης, όπως πάντα, εντός και εκτός «Όλα Παίζουν», μίλησε για όλα. Μέχρι και την όποια τηλεοπτική της φιλοδοξία «ακύρωσε» λέγοντας πως θα ήθελε να παρουσιάσει μέχρι και telemarketing για να απολαμβάνει τα τηλεοπτικά πλατό. Αβίαστα, χωρίς ίχνος άγχους, έδειξε πώς γίνεται να είσαι στην πρώτη γραμμή -τουλάχιστον αυτή τη σεζόν-, να έχεις εκπομπή, να είσαι γυναίκα ενός υπερεπιτυχημένου αθλητή και στην τελική να μην παίρνεις και τόσο σοβαρά τον εαυτό σου. Και αυτό όντως κερδίζει τον κόσμο!

9. Πόσο παράδοξο να μου φάνηκε που η Έλλη Στάη δήλωσε «σκύλα»; Αξιοθαύμαστο! Εξαιρετική συνέντευξη με εξομολογητική διάθεση από μια γυναίκα που έχει πράγματα ουσιαστικά να πει, μιλάει ελάχιστα για τη ζωή της και όταν έχει απέναντι δυνατό συνομιλητή δεν έχει κανένα θέμα και να αυτοσαρκαστεί.

10. Η αναπάντεχη επιτυχία της σεζόν: Talk shows σε μικρότερα κανάλια. Μετά από χρόνια είδαμε νέα κανάλια να κάνουν την είσοδό τους, με πρωτεργάτη το Epsilon και το Action24 να ακολουθεί. Αυτά τα κανάλια, λοιπόν, με παντελή έλλειψη κεκτημένης δυναμικής, κατάφεραν να στήσουν εξαιρετικές εκπομπές συνεντεύξεων, όπως το «Αργά» με τον Αθερίδη και τον Μαστοράκη, όπως το «Μη Χανόμαστε» με τη Γερμανού ή ακόμα και το «Νανά Στα Κόκκινα» με τη Νανά Παλαιτσάκη. Στις εκπομπές αυτές πήγαν πραγματικά όλοι! Ειδικά το «Αργά» σε καθημερινή βάση είχε μια λίστα καλεσμένων που θα τη ζήλευε και το «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο» τις εποχές που σάρωνε με την αμερικάνικη αισθητική του στη βραδινή ζώνη. Να, λοιπόν, που, άμα θέλουμε, πράγματα γίνονται.

Νικητής της εβδομάδας πιστεύω πως είναι το «Αργά» με τον Θοδωρή Αθερίδη, αλλά και τον Νίκο Μαστοράκη. Ολοκληρώνοντας μια πολύ επιτυχημένη σεζόν απέδειξε πως μπορείς να έχεις τους πάντες ακόμα και στο Action24 (έχοντας διασφαλίσει βέβαια μια άτυπη αλλά δυνατή συνεργασία, αφού η εκπομπή έπαιζε καθημερινά σε αναμετάδοση από το «Πρωινό»). Μπράβο τους.

yupiii