Με μεγάλη επιτυχία η ομιλία ”Η ύπαρξη του Κόσμου και της Ζωής” με Ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Πατήρ Χρυσόστομο Παπαθανασίου

Εμφάνιση astro4.jpg

ε μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα ”Η ύπαρξη του Κόσμου και της Ζωής” σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αγρίνιο, ώρα 18:30. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χρυσόστομος Παπαθανασίου.
Ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Χρυσόστομος σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι Διδάκτωρ Nομικής και Θεολογίας- DEA Πανεπιστημίου Σορβόννης και ιεροκήρυξ του Kαθεδρικού Nαού των Aθηνών. Έχει συγγράψει πλείστα βιβλία. Έχει εκπονήσει δεκάδες επιστημονικές ομιλίες και δημοσιεύσεις.
Σήμερα είναι Διευθυντής του Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β’.
Τον Αρχιμανδρίτη Πατήρ Χρυσόστομο προσφώνησε εκ μέρους της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας ο φιλόλογος Ηλίας ( Λίνος) Υφαντής. Στη συνέχεια με μεστό λόγο ο Πατήρ Χρυσόστομος ανέπτυξε τα “περί ανθρώπου ερώτημα κατά την Αγία Γραφή” επεκτείνοντας την ανάλυση του στη θέση της Εκκλησίας για την γέννεση και ύπαρξη του κόσμου. Ανέπτυξε ενδιαφέρουσες απόψεις για την Επιστήμη και τη σχέση με την θρησκεία, οι οποίες “δεν συγκρούονται” κατά τον ομιλητή εφόσον η μία σέβεται την άλλη. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και τοποθετήθηκε σε θέματα που αφορούσαν την εκκλησιαστική άποψη για την χρήση της τεχνολογίας, τις πρόσφατες αστρονομικές ανακαλύψεις κ.α.
Τον πατήρ Χρυσόστομο Παπαθανασίου αποφώνησε ο Προέδρος της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρίας κύριος Θύμιος Παπαναστασίου, ο οποίος τίμησε τον Αρχιμανδρίτη προσφέροντας του τιμητικό πάπυρο με την απόφαση του ΔΣ της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος να τον ανακηρύξει